VAR neemt drastisch besluit over toekomst na Arsenal-blunder

17 februari 2023, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arsenal speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen Brentford, mede door een enorme fout van de als VAR dienstdoende Lee Mason (51). Als gevolg daarvan heeft de oud-scheidsrechter besloten zijn werkzaamheden als official per direct volledig neer te leggen. 

Fungerend als videoscheidsrechter vergat Mason lijnen te trekken bij de gelijkmaker van Ivan Toney voor Brentford, waardoor het doelpunt telde en Arsenal twee kostbare punten liet liggen in de Engelse titelstrijd. Na afloop van het duel toonde Mikel Arteta, de manager van The Gunners, zich woedend over de fout van Mason. "Dit was geen menselijke fout, dit was een kwestie van je baan niet begrijpen", fulmineerde de Spanjaard na afloop. 

Lees ook: Arsenal op achterste poten na 'menselijke fout' videoscheidsrechter

"Dit heeft ons twee punten gekost die we niet meer terug gaan krijgen, dus we zullen ze elders in de competitie terug moeten vinden", vervolgde de teleurgestelde trainer. Inmiddels verloor de ploeg de koppositie in het onderlinge duel met Manchester City, dat de bovenste plek overnam door met 1-3 te winnen in het Emirates Stadium in Londen. 

Mason, die in vijftien jaar tot 287 wedstrijden als scheidsrechter op het hoogste niveau in Engeland kwam, trok na de kritiek zijn conclusies en houdt het VAR-bestaan dus voor gezien. De scheidsrechtersorganisatie van de Engelse FA PGMOL bevestigt in een kort statement dat Mason per direct is vertrokken 'met wederzijds goedvinden'. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen