Atlético Madrid-ploeggenoot baalt van Memphis Depay

23 maart 2023, 08:55
Atlético Madrid-ploeggenoot baalt van Memphis Depay

Memphis Depay stapte afgelopen winter over van FC Barcelona naar Atlético Madrid. Na een moeizame opstart heeft de Nederlander een basisplaats veroverd onder Diego Simeone en begint hij de Argentijnse coach ook terug te betalen met goede acties en doelpunten. Niet iedereen is echter blij met die ontwikkeling.

Directe concurrent Álvaro Morata is namelijk het slachtoffer geworden van de komst en doorbraak van Memphis. De Spaanse aanvaller is vrijwel het directe slachtoffer van de Nederlander, want hij is op de bank beland. De laatste drie weken doet hij telkens nog een klein half uurtje mee op de plek van Memphis en dus wordt Morata naar zijn toekomst bij Atlético Madrid gevraagd.

"Ik luister naar de trainer en naar de club. Ik ben hier gelukkig, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik wil graag meer spelen dan ik momemteel doe", erkende Morata in de Spaanse media. "Maar Memphis Depay is hier erg goed binnengekomen. Het team draait goed. Ik zal dus moeten wachten op mijn kans."

Lees ook: Memphis bewierookt: 'Barça moet de haren uit het hoofd trekken'

Aanvoerder Spaanse nationale ploeg

Ondanks de beperkte hoeveelheid speelt, benoemde bondscoach Luis de la Fuente de spits tot aanvoerder van de nationale ploeg van Spanje. "Daar ben ik ontzettend trots op", glimlachte Morata, die dertig doelpunten maakte als international in 61 interlands van Spanje. Rodri en Dani Carvajal zijn de vice-aanvoerders van La Roja.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen