AZ hoeft nog geen rekening te houden met Italiaanse topspits

6 maart 2023, 15:20
AZ hoeft nog geen rekening te houden met Italiaanse topspits

Topspits Ciro Immobile van Lazio Roma mist het heenduel met AZ Alkmaar in de achtste finales van de Conference League. De aanvoerder van de Romeinen is geblesseerd aan zijn rechterdijbeen, een blessure die hij heeft opgelopen in de kraker tegen Napoli van afgelopen vrijdag. Lazio was zeer verrassend met 1-0 te sterk voor de koploper van de Serie A.

De Italiaanse krant Gazzetta dello Sport meldt dat er nog onderzoek wordt gedaan naar de kwetsuur van Immobile, maar de wedstrijd tegen AZ komt sowieso nog te vroeg. In Italië zijn ze nog wel verdeeld over de duur van de blessure, want Gazetta dello Sport meldt dat Lazio de spits mogelijk ook moet missen in de Romeinse derby, die over twee weken wordt gespeeld. Sky Italia denkt daarentegen dat Immobile dit weekend tegen Bologna al weer op het veld staat.

AZ ook wat probemen

AZ kent ook personele problemen richting de wedstrijd van dinsdag. Trainer Pascal Jansen heeft maar vijf verdedigers tot zijn beschikking, omdat Bruno Martins Indi, Sam Beukema, Zinho Vanheusden en Maxim Dekker herstellende zijn van blessures.

Lees ook: AZ stunt in Youth League met knappe zege in en tegen Barcelona

In de competitie staan beide ploegen op een derde plaats. Voor de winterstop speelde Lazio nog in de Europa League, waarin onder meer Feyenoord de tegenstander was. Hoewel Lazio in de eerste groepswedstrijd een paar maatjes te groot was voor Feyenoord, eindigden de Rotterdammers bovenaan en Lazio zelfs derde, waardoor de Italianen een stapje terug moesten doen. In de tussenronde van de Conference League was de ploeg uit Rome over twee wedstrijden met 1-0 te sterk voor CFR Cluj. AZ werd gemakkelijk eerste in de poulefase van de Conference League en plaatste zich dus als groepshoofd voor de achtste finales.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen