Brazilianen hebben sterke voorkeur voor nieuwe bondscoach

22 maart 2023, 10:54
Brazilianen hebben sterke voorkeur voor nieuwe bondscoach

Brazilië nam na het teleurstellend verlopen WK in Qatar afscheid van bondscoach Tite. De spelersgroep van de Goddelijke Kanaries blijkt een uitgesproken voorkeur te hebben voor een gedroomde opvolger van de Braziliaan. 

Manchester City-doelman Ederson Morães stond voorafgaand aan het oefenduel met Marokko, dat komende zaterdag in Tanger zal worden gespeeld, de pers te woord. De sluitpost is doorgaans reserve achter eerste keus Alisson Becker. Toch licht hij een tipje van de sluier op hoe de spelersgroep denkt over de nieuw aan te stellen bondscoach. "Ik heb met Casemiro, Vinícius Júnior en Éder Militão gesproken over Carlo Ancelotti", onthulde Ederson. "Ze vertelden mij dat hij zeer succesvol is. Er is een grote kans dat hij komt, dus we hopen dat hij snel uitgeschakeld is in de Champions League."

Daar heeft Ederson mogelijk zelf een grote hand in. Titelverdediger Real Madrid, waar Ancelotti nog tot 2024 vastligt, komt in de kwartfinale uit tegen Chelsea. Als de Koninklijke die tweestrijd overleeft, wacht in de halve finale een confrontatie met de winnaar van het tweeluik tussen Manchester City en Bayern München. 

Ancelotti wordt al sinds het WK in verband gebracht met de openstaande vacature in Brazilië. In Qatar sneuvelde de vijfvoudig wereldkampioen al in de kwartfinale tegen Kroatië, dat er uiteindelijk met het brons vandoor ging. Naast Ancelotti wordt ook Zinedine Zidane nog altijd genoemd bij de Zuid-Amerikanen. De Fransman, die net als Ancelotti zeer succesvol was als trainer in Madrid, wordt echter ook in verband gebracht met Paris Saint-Germain. Bij die club lijkt het aanblijven van de huidige trainer Christophe Galtier hoogst onzeker na de vroege uitschakeling in de achtste finale van de Champions League. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen