Buitenlandse media zien opvallende statistiek bij recordzege Feyenoord

16 maart 2023, 21:31   Bijgewerkt: 17 maart 2023, 11:25
Buitenlandse media zien opvallende statistiek bij recordzege Feyenoord

De 7-1 zege van Feyenoord op Shakhtar Donetsk is ook buiten Nederland niet onopgemerkt gebleven. In Spanje werd een opvallende statistiek gevonden bij de recordzege in de achtste finale van de Europa League, terwijl de Oekraïense media vooral treuren om de trieste aftocht van Shakhtar. 

De Spaanse krant Marca stipt aan dat Feyenoord álles meezat in de afwerking. 'Het team van Arne Slot had een expected goals van 1.57 maar eindigde met maar liefst zeven treffers', zo haalt de krant er een opvallende statistiek bij. Speciale aandacht is er voor Oussama Idrissi, die door Feyenoord gehuurd wordt van het Spaanse Sevilla. 'Slechts vier minuten na rust maakte hij een schitterend doelpunt, wat hij na een paar minuten ook nog eens wist te herhalen.' Feyenoord maakte als geheel een uitstekende indruk op Marca. 'De Nederlandse ploeg is vrijdag bij de loting zonder twijfel één van de ploegen die de andere teams willen ontlopen', voorspelt het. 

Het Oekraïense Fakty i Comentarii spreekt van een 'schandelijke' uitschakeling van Shakhtar Donetsk. 'Van de eerste helft kunnen we ons alleen het schot van Sudakov herinneren, toen de lat de thuisploeg redde', schrijft de grootste krant van het land. 'Na de pauze ging het pak slaag van Shaktar Donetsk vrolijk verder', zo vervolgt het. 'Alles wat Shakhtar kreeg was een eretreffer door de Venozolaan Kelsy, waardoor de club in ieder geval niet de grootste Europese nederlaag in de geschiedenis evenaarde', vindt de krant toch nog een lichtpuntje. In 2015 verloor de club in de achtste finale van de Champions League met 7-0 bij Bayern München.

Lees ook: Feyenoord in Nederlandse én Europese recordlijstjes met zeven goals

In de Belgische krant Het Nieuwsblad valt te lezen dat Feyenoord 'aan één helft genoeg had' om zich te plaatsen voor de kwartfinale. 'Na de 1-1 in het uitduel maakte een dominant Feyenoord het in eigen huis af', zo vervolgt het. Ook de Belgen hebben speciale aandacht voor de 'heerlijke plaatsbal' van Idrissi en de ook de 'vernederende' zevende van Danilo. 'In het slot maakte Shakhtar nog een eerredder, maar na een onzichtbare wedstrijd moest het afdruipen. Feyenoord stoot overtuigend door naar de kwartfinales. De Nederlanders mogen met vertrouwen naar de Klassieker tegen Ajax zondag' zo luidt de conclusie van onze zuiderburen. 

Lees ook: Feyenoord-supporters geven staande ovatie aan Shakhtar Donetsk

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen