De Boer lovend over Gakpo: "Die jongen zit zo goed in zijn hoofd"

11 maart 2023, 13:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo is zaterdagmiddag opnieuw gestart als spits van Liverpool in het Premier League-duel bij Bournemouth. Waar velen de Nederlander vanaf links hadden verwacht, posteert Jürgen Klopp hem steevast in de punt van de aanval. Frank de Boer legt uit waarom de Duitser dat doet. 

"Iedereen verwacht Darwin Nuñez in de spits en Gakpo op links", zei de oud-bondscoach bij Viaplay. "Maar Klopp heeft het omgedraaid omdat Roberto Firmino nog altijd geblesseerd is", vervolgt De Boer. "Daardoor dachten ze: wie lijkt er het meest op Firmino? Dat is Gakpo", weet De Boer. 

De Uruguayaan Nuñez is daarmee feitelijk de vervanger van Sadio Mané aan de linkerkant. De Senegalees liet Liverpool afgelopen zomer achter zich om zijn loopbaan te vervolgen bij Bayern München. "Nuñez is geen Mané, maar hij brengt zóveel energie, zodra Gakpo inzakt moet hij gaan rennen en dat doet hij." Gakpo pakt met zijn inzakken juist de Firmino-rol op. "Hij start vanuit het midden en dan heeft Nuñez de ruimte om diep te gaan."

Onder De Boer maakte Gakpo op het EK van 2020 (wegens corona gespeeld in 2021) zijn debuut in het Nederlands elftal. De voormalige bondscoach zag destijds al de kwaliteiten van de toenmalig PSV'er. "Die jongen zit zo goed in zijn hoofd, is zo rustig. Hij weet wat hij wel en niet kan." De Boer noemt Gakpo dan ook een "hele fijne jongen om mee te werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen