De Graafschap kan fluiten naar schadevergoeding Sylla Sow

15 maart 2023, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles is door de KNVB in het gelijk gesteld in een arbitragezaak die was aangespannen door De Graafschap. De Deventenaren namen afgelopen zomer aanvaller Sylla Sow (26) over van Sheffield Wednesday, maar zou daarvoor al mondeling rond zijn geweest met de club uit Doetinchem. 

De Graafschap liet het er niet bij zitten en spande een zaak aan bij de voetbalbond. Daarin eiste het een geldbedrag van de speler als schadeloosstelling. De KNVB ging echter niet mee in die eis en liet De Graafschap weten dat het naar dat geld kan fluiten. In een reactie op de eigen website zegt De Graafschap dat het 'teleurgesteld' is met de uitspraak. 'De arbitragecommissie van de KNVB heeft de onbetamelijkheid en de heersende voetbalmoraal helaas niet als onrechtmatig beoordeeld' zo valt te lezen. 

Bij Go Ahead heerst juist opluchting dat de zaak nu beklonken is. "We hebben altijd het gevoel gehad dat we als club netjes conform de geldende regels hebben gehandeld inzake de transfer van Sylla van Sheffield Wednesday naar Go Ahead Eagles", zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop op de website van de club. "Gelukkig is de arbitragecommissie van de KNVB dezelfde mening toegedaan. Bovenal is het prettig voor Sylla, die nu dit boek definitief kan sluiten en zich volledig op het sportieve aspect kan richten."

Sow is er bij Go Ahead Eagles niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. De 26-jarige oud-speler van RKC Waalwijk komt voornamelijk als invaller binnen de lijnen in het elftal van trainer René Hake. Op 15 januari maakte hij vooralsnog zijn enige doelpunt voor de club in het met 2-2 gelijkgespeelde thuisduel met FC Utrecht. Ook was hij in het bekertoernooi eenmaal trefzeker in de eerste ronde tegen Helmond Sport (3-1 winst in oktober). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen