De Jong en Bergwijn melden zich af; Koeman kiest opmerkelijke vervanger van aanvaller

20 maart 2023, 15:25   Bijgewerkt: 20 maart 2023, 15:54
De Jong en Bergwijn melden zich af; Koeman kiest opmerkelijke vervanger van aanvaller

Frenkie de Jong heeft zich afgemeld bij het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder van FC Barcelona kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Real Madrid. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat hij twee weken rust moet houden.

Verder mist ook Steven Bergwijn de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar; Donyell Malen is zijn vervanger. Dat is opvallend, want Malen zat niet bij de voorselectie en Noa Lang wel. Mogelijk heeft Malen zijn plek te danken aan een goede wedstrijd met Borussia Dortmund tegen 1. FC Köln, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists gaf.

De Jong, vijftigvoudig international van Oranje, is normaliter verzekerd van een basisplek. Andere middenvelders over wie Koeman beschikt zijn Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma).

Koeman had Lang opgenomen in de voorselectie en de aanvaller van Club Brugge zat ook in de WK-selectie van Louis van Gaal. Voor Malen gold dat allebei niet, maar toch mag hij zich melden in Zeist. Koeman beschikt in de voorhoede verder over Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool) en Wout Weghorst (Manchester United).

FootballTransfersRonald Koeman maakt een grote fout met oproepen Feyenoorder

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Ik ben benieuwd hoe Koeman dit gaat oplossen nu één van zijn belangrijkste spelers er niet bij is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen