Denemarken zet zichzelf gigantisch voor schut bij nummer 115 van wereldranglijst

26 maart 2023, 17:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denemarken heeft zondag voor een ongekende blamage gezorgd in de EK-kwalificatie. De ploeg bondscoach Kasper Hjulmand stond op een degelijke 0-2 voorsprong tegen Kazachstan, maar gaf het in de tweede helft volledig uit handen. De nummer 115 van de wereldranglijst sloeg in het laatste kwartier toe en scoorde maar liefst drie keer (3-2).

Denemarken wist het eerste duel in de EK-kwalificatie te winnen van Finland en leek ook in Kazachstan op weg naar een goed resultaat. Door twee doelpunten van de Deense sensatie Rasmus Hojlund  - eerder deze week al goed voor een hattrick tegen Finland - kwam het op een 0-2 voorsprong. Die stand stond ook na ruim zeventig minuten nog op het scorebord, toen het opeens helemaal misging voor de Denen.

Via Bakhtiyor Zaynutdinov kwam Kazachstan vanaf elf meter op 1-2, waarna het ruim tien minuten later zelfs 2-2 werd. Die stand was gezien de wedstrijd niet eens onverdiend, want Kazachstan - dat eerder deze week in de kwalificatie verloor van Slovenië - deed prima mee tegen Denemarken.

Lees ook: BOOM! De wereldgoal van Kazachstan die Denemarken slachtte

In de absolute slotfase werd het via Abat Aymbetov zelfs 3-2 voor Kazachstan, wat Denemarken niet meer kon goed maken. Een ongekende blamage van de ploeg van Kasper Hjulmand, waar zeker nog lang over gesprokn zal gaan worden in het Deense kamp. Kazachstan pakt drie héle belangrijke punten en zal met vertrouwen toeleven na de volgende interlandperiode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen