Derksen: "Je mag het niet zeggen, maar ik denk dat het toch met zijn kleurtje te maken heeft"

15 maart 2023, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Johan Derksen heeft woensdagavond bij Vandaag Inside zijn vraagtekens gezet bij de voordracht van Clarence Seedorf als lid van Raad van Commissarissen van de KNVB. De 46-jarige Seedorf moet bij de Nederlandse voetbalbond de opvolger worden van Han Berger, die sinds kort in Zeist werkzaam is als voetbaltechnisch adviseur.

De KNVB maakte deze woensdag het nieuws rond Seedorf bekend. "Je mag het niet zeggen, maar ik denk dat het toch met zijn kleurtje te maken heeft. Dat moet tegenwoordig allemaal, want ze hebben zo'n commissie (de commissie Mijnals, red.)", begon Derksen nadat Wilfred Genee het onderwerp ter sprake bracht.

"Er is geen ouder wijf dan Clarence. Hij lult overal over mee. Na zijn voetbalcarrière heeft hij overal een functie gehad en is hij nergens geslaagd. Op basis waarvan moet Clarence dan in de Raad van Commissarissen om het technisch beleid te controleren van de KNVB?", vroeg Derksen zich af. "Als speler heeft hij veel meegemaakt, maar hij heeft daarna bij goede clubs een kans gehad en er niets van gebakken. Ook als bondscoach niet."

Volgen Derksen haalt de KNVB met Seedorf een potentiële sfeerverzieker in huis. "Je moet daar met z'n allen samenwerken en ik denk dat hij daar heel veel moeite mee heeft. Als je iemand binnenhaalt, dan heb je daar een bepaalde verwachting van en heeft hij ergens iets neergezet of een bepaalde status vergaard. Maar die status zie ik bij hem niet. Hij is een goede voetballer geweest, maar nog niet geslaagd als trainer. Hoezo de Raad van Commissarissen? Hij heeft denk ik nog nooit een vergadering bijgewoond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Johan als het om een kleurtje gaat dan had de KNVB zich in het kleurtje van Berger vergist toch ? Johan, voor je fans ben je een god, maar stop met je polariserende opmerkingen. Jijzelf hebt n.b. nooit een ambt/functie op hoog niveau, zowel publiek als privaat kunnen mogen bekleden, maar altijd heb je kritiek op Seedorf na, op alles en iedereen: presentatoren, analisten, directeuren, politici, intellectuelen, de Koning, Maxima en ga zo maar door. Het is een goedkoop en minderwaardig bedrijfje wat je aan het voeren bent.. Zelf was je ooit een notulistje bij Het Nieuwsblad v.h. Noorden en later als hoofdredacteur van een voetbaalblaadje geëindigd. Uit gossipverhalen kotsten je toenmalige redacteuren jouw uit.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen was een van de best ingevoerde voetbaljournalisten van Nederland. Had een ijzersterke redactie rond zich verzameld bij VI, een blad waar de liefhebber niet omheen kon. Daarom is het zo tragisch om te zien hoever hij is afgegleden naar de onderbuik van de samenleving. Makkelijk schelden op van alles en nog wat. Maar hij heeft wel gelijk in zijn mening over Van Hooijdonk: wat een lul.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat vind ik dus ook. Derksen was echt een topper in die tijd. Nu vind ik hem niet meer dan de Evert Santegoed van de voetbalwereld. Eigenlijk is er geen midden meer bij hem. Het is of ophemelen, of tot de grond afbranden.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mag ik je wijzen op die echte grote voetbaljournalisten: Joop Niezen, Nederlof, Van Cuilenburg, Jaap de Groot ?

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht dat in Voetbal Inside niet meer over voetbal gesproken zou worden, maar dit alleen in Voetbal Offside plaatsvindt ? Waarom beide programma's niet samenvoegen dan hoeven wij die schijnheilige Genée maar een programmaatje minder zien.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Seedorf overal mislukt na zijn loopbaan als speler . Nigel de jong nog niks bijzonders gedaan na zijn loopbaan . Maar de knvb stelt ze wel aan . Terwijl je juist bij de knvb mensen moet hebben met ervaring . Op zulke belangerijke functies ervaring en het liefst ervaring in de top. Daarom is de gedachten van Derksen niet zo'n gekke gedachten

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je gelijk in word een heel groot Ajax gehalte , waar niemand blij mee kan zijn !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is beter dat ex voetballers van welke club ook ,gewoon onderaan beginnen met dit soort functies . Seedorf heeft meerdere functies bekleed na zijn loopbaan en geen enkele met succes . Dan kun je van Derksen vinden wat je wil ,maar dat doet er niet toe . Het is gewoon heel vreemd dat zowel seedorf als de jong zo'n functie gaan bekleden . Je ziet in wel meer bedrijven ,organisaties dat diversiteit heel belangerijk is, en het een beetje doorslaat . Dus ja je kan derksen een lul vinden ,maar hij heeft een punt

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan de ene kant heb je een partij die roept dat er te weinig donkere trainers een kans krijgen bij de KNVB en als er dan iemand van kleur een mooie positie krijgt heb je aan de andere kant weer mensen die gaan roepen dat dat dan weer puur vanuit inclusiviteitsoogpunt wordt gedaan. Ik vind het een vermoeiende discussie die vooral gevoerd wordt tussen mensen die maar wat roepen. We zijn gewoon allemaal mensen. Ik hoop dat ik ooit nog mee ga maken dat mensen eens voorbij huidskleur, geloof en andere verschillen kunnen kijken, maar ik denk dat dat helaas een illusie is.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gaat ook nooit gebeuren. Zit veel te diep in de mens. Zelfs al zouden er over (bv)2000 jaar geen wit of zwart meer bestaan door rassenvermenging dan zal het er nog zijn want de 1 is donkerder dan de ander

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja mee eens hoor. Het lijkt gewoon in de natuur van een redelijke grote groep mensen te zitten om je af te zetten tegen diegene die simpelweg anders is dan jij.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gusa, goed verwoord.

CharloDoedel15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sport informatie verhoogt het men's zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen