Dit is de reden waarom Frenkie de Jong bij FC Barcelona wil blijven

25 maart 2023, 16:04
Dit is de reden waarom Frenkie de Jong bij FC Barcelona wil blijven

Frenkie de Jong (25) is gelukkig in Barcelona. De middenvelder liet in de afgelopen zomer al duidelijk blijken dat hij niet wil vertrekken. Dat statement zou vooralsnog niet zijn veranderd, ondanks dat hij met de Catalaanse grootmacht al vroeg uit de Champions League lag. Journalist Sergi Solé weet wel waarom de Nederlander wil blijven.

De Catalaanse journalist van El Mundo Deportivo weet dat Frenkie samen met verloofde Mikky Kiemeney recentelijk een huis heeft laten bouwen in Barcelona. "Hij vindt het leven in Barcelona heel goed en is er gelukkig. De manier van leven. Het weer. Het strand. Dat is in andere steden, zoals Manchester, natuurlijk heel anders", vertelt hij aan FCUpdate.nl. Dat is volgens Solé ook een belangrijke reden voor de Nederlander om niet te willen verkassen.

Een andere belangrijke reden voor Frenkie de Jong dat hij in de afgelopen zomer niet van club wilde ruilen, was het feit dat hij tot dusver nog geen absolute hoofdprijs won. De teller staat op een schamele Copa del Rey en Spaanse supercup met FC Barcelona. Solé: "Dit jaar liggen ze écht op titelkoers. Het zou pas zijn eerste landstitel zijn in vier seizoenen met FC Barcelona."

Ook het nieuwe systeem dat Xavi om hem heen gebouwd heeft, past goed bij Frenkie. "Hij krijgt meer vrijheid onder Xavi om aan te vallen in het systeem met vier middenvelders. Zeker met Sergio Busquets achter zich, speelt hij beter. Dat is vergelijkbaar met hoe hij bij Ajax onder Erik ten Hag speelde", doelt Solé op de extra controleur, de rol die Lasse Schöne bij Ajax vaak toebedeeld kreeg. "Frenkie speelt momenteel een grote rol bij FC Barcelona. En hij is happy met de manier waarop hij speelt."

Lees ook: 'Frenkie de Jong splitst FC Barcelona probleem in de maag'

FC Barcelona wilde Frenkie verkopen

De hamstringblessure van de oud-Ajacied is dan ook een flinke streep door de rekening van de Catalaanse grootmacht, zeker ook gezien de afwezigheid van Pedri. Dat de rol van Frenkie dit seizoen zo groot zou worden, was vooraf niet de inschatting van FC Barcelona. "Zij wilden hem wel verkopen in de vorige zomer, vooral omdat hij een speler is die veel geld kon opleveren. Zo'n honderd miljoen euro en dat kon de club goed gebruiken gezien de slechte financiële situatie. Maar Frenkie wilde met geen enkele andere club praten." 

Door: Nathan Sprey & Vincent Houttuin

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Geef hem groot gelijk maar, wat als hij straks uit zijn contract loopt en Barça hem moet verkopen??

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

ik vind die standvastigheid ook wel wat de gemiddelde speler laat zich zo voor een leuk bedrag wegkopen..maar een huis laten bouwen welke speler haalt meer als 4 seizoenen barcalona??dan komt er toch weer een andere club en andere leef om geving in t geding

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen