Emiliano Martínez dacht maar één ding na dé vrije trap van Nederland

25 maart 2023, 07:42
Foto: © ProShots

Emiliano Martínez heeft teruggeblikt op de kwartfinale van het WK tegen het Nederlands elftal. In de slotfase maakte Oranje een 0-2 achterstand ongedaan; de gelijkmaker volgde uit de laatste spelsituatie van de reguliere speeltijd. Oranje verraste vriend en vijand met een korte vrije trap. In een interview met GOAL vertelt Martínez wat er toen door hem heen ging. 

"Toen Nederland scoorde, was het natuurlijk een schok", erkent Martínez, wiens ploeg uiteindelijk won via een strafschoppenserie. "We stonden met 2-0 voor, het was een comfortabele wedstrijd, en uit het niets maken ze twee doelpunten in tien minuten. Volgens mij viel het doelpunt in de 111e minuut. Een minuut daarvoor kreeg Nederland een ingooi, daarna liet de scheidsrechter de wedstrijd doorgaan en gaf hij nog een vrije trap aan Nederland."

"Ik vond het juist een overtreding op ons, want Paredes werd geduwd", zegt Martínez. "Ik dacht: oké, ik ga me concentreren op het midden, dat gebied ga ik beschermen en ik vertrouw dat de muur zijn werk doet." Toen Teun Koopmeiners koos voor een korte pass op Wout Weghorst, kon de keeper maar één ding denken. "Ik dacht: waarom zouden ze dat doen met hun laatste trap van de wedstrijd?! We waren er allemaal door verrast. Ze kregen hun beloning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen