Ex-wonderkind Krkic stopt mede door 'Messi-gekte', Rijkaard uitgelicht

23 maart 2023, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bojan Krkic (32) is profvoetballer af. De aanvaller heeft besloten om te stoppen, nadat hij het afgelopen jaar voetbalde bij Vissel Kobe. Mede door de torenhoge verwachtingen rondom zijn persoon, maakte hij zijn grote belofte nooit helemaal waaar. Bij zijn afscheid richtte hij zich tot Frank Rijkaard.

"De coach die voor mij het meeste heeft betekend, was Frank Rijkaard. Hij heeft mij niet alleen laten debuteren, maar heeft me ook laten doorgroeien", zei Krkic, die de Nederlander ook loofde voor de stabiliteit die hij hem altijd heeft geboden. Daar heeft de voormalig aanvaller veel aan gehad, vooral omdat er altijd heel veel druk lag op de jonge speler.

"Ik moest leven met een enorme druk. Mensen zeggen dat mijn loopbaan niet is verlopen zoals verwacht. Maar ik werd de nieuwe Messi genoemd. Maar als je mij met Messi vergelijkt, welke carrière had je dan verwacht?", vroeg hij zich hardop af. De hoge verwachtingen kwamen door de meer dan 800 doelpunten die Krkic maakte in de jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht.

Na jaren waarin hij telkens net niet écht doorbrak bij FC Barcelona, vertrok hij naar AS Roma. Via AC Milan, Ajax, Stoke City, FC Mainz 05, Deportivo Alavés en Montreal Impact kwam hij terecht in Japan. Daar voelde hij al snel dat hij zou stoppen. "Dit besluit voelde ik ook al even aankomen", zei Krkic in het stadion van FC Barcelona. "Ik ben deze club enorm dankbaar voor alles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen