'FC Groningen kan snel een eerste bod uit de Serie A verwachten'

22 maart 2023, 15:45   Bijgewerkt: 22 maart 2023, 18:04
'FC Groningen kan snel een eerste bod uit de Serie A verwachten'

FC Groningen is aan een dramatisch seizoen bezig in de Eredivisie, maar zou toch op korte termijn opnieuw een speler aan een buitenlandse topcompetitie kwijt kunnen raken. Volgens Voetbal International wordt de jonge middenvelder Luciano Valente gevolgd door een zestal clubs uit de Serie A én meerdere clubs 'aan de bovenkant van de Eredivisie'. 

Valente veroverde eerder dit seizoen onder de inmiddels ontslagen Frank Wormuth een basisplaats bij FC Groningen. Vooral in de laatste duels voor de winterstop kwam hij veelvuldig in actie voor de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. In september 2022 debuteerde hij bovendien voor de Onder-20-ploeg van Italië. Valente beschikt zowel over een Nederlands als een Italiaans paspoort. 

Het is dan ook niet vreemd dat juist vanuit Italië volop belangstelling is voor Valente. Volgens VI is een heel rijtje clubs concreet in de markt voor de 19-jarige middenvelder: Atalanta Bergamo, SS Lazio, Bologna, Salernitana, Sassuolo én Torino zouden hem meermaals gescout hebben. Groningen kan op korte termijn een eerste bod verwachten, schrijft het weekblad op basis van 'Italiaanse bronnen'. 

FC Groningen heeft wel een uitstekende onderhandelingspositie als het gaat om een mogelijk vertrek van Valente. De middenvelder verlengde afgelopen jaar zijn verbintenis in de Euroborg tot medio 2026, waarin bovendien een optie voor een extra seizoen is opgenomen. Afgelopen zomer verkochten de noorderlingen met Bjorn Meijer ook al een zelfopgeleide speler voor een flinke transfersom. De linksback vertrok voor zes miljoen euro naar het Belgische Club Brugge.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen