Feyenoord in Nederlandse én Europese recordlijstjes met zeven goals

16 maart 2023, 20:58
Feyenoord in Nederlandse én Europese recordlijstjes met zeven goals

Feyenoord heeft records gebroken op de historische voetbalavond tegen Shakhtar Donetsk. In de achtste finale van de Europa League maakten de Rotterdammers donderdag in De Kuip liefst zeven (!) doelpunten en dat zorgde voor een aantal records. 

Het was namelijk de op twee na grootste overwinning van een Nederlandse club in Europees verband ooit, na de zege van Ajax in het seizoen 1979/1980. De Amsterdammers wonnen destijds met 10-0, waardoor de overwinning van Feyenoorde op de tweede plaats komt in dat rijtje. 

Het is ook pas de tweede keer in de historie van Feyenoord dat ze minimaal zeven doelpunten maken in een Europese wedstrijd. De vorige keer was ook al in de vorige eeuw, namelijk het seizoen 1995/1996, toen ze zeven treffers noteerden in de Europacup II bij SK Liepajas Metalurgs. 

Lees ookBeoordelingen: Feyenoord stijgt tot grote hoogte in De Kuip

En Feyenoord slaagde er ook nog eens in om iets te doen wat nooit iemand eerder lukte: Feyenoord was namelijk de eerste club ooit die zeven doelpunten maakte in een achtste finale van de Europa League. Het kwam weliswaar eenmaal eerder voor dat een club zeven goals maakte in de tweede competities van Europa, maar niet in deze fase van het toernooi. Tevens was er geen club ooit die een dikkere overwinnning boekte in de knock-outfase van de Europa League.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

ratsrats
Link gekopieerd!
avatar

Feyenoord heeft in de Europa Cup 1 met 12-2 gewonnen van Reykjavik, in 1969. Is iedereen dat dan vergeten 😎

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen