Geschokte Klopp kritisch op Van Dijk: "Wat kan ik nog zeggen?"

11 maart 2023, 18:05
Geschokte Klopp kritisch op Van Dijk:

Voor Jürgen Klopp is het weekend rampzalig van start gegaan. De oefenmeester van Liverpool verloor zaterdagmiddag uiterst verrassend met 1-0 van laagvlieger Bournemouth en daar is de Duitser niet van gediend. Bij BT Sport gaf Klopp zijn eerste reactie op de nederlaag, die in groot contrast staat met de 7-0 overwinning op Manchester United van vorige week.

"Wauw, wat kan ik nog zeggen", begint Klopp. Volgens de Duitser kwam Liverpool niet van start tegen de nummer zeventien van de Premier League. "We zaten eigenlijk nooit echt in de wedstrijd. We leken in de eerste helft dominant, maar elke keer gaven we de bal op het verkeerde moment. En dat tegen een team dat erg compact speelt."

Klopp constateerde dat het strijdplan van Bournemouth goed uitpakte. "Ze hadden precies wat ze wilden. Elke keer konden ze gaan counteren. De ruimtes die we weggaven waar zo duidelijk. Alles lag open. Wij konden de uitdaging om de kleine ruimtes achter hun defensie te zoeken niet aan. We kwamen er maar niet doorheen. En dan komen we ook nog met 1-0 achter…"

Kritiek op Van Dijk

Over de enige goal van de wedstrijd, die op naam kwam van Philip Billing, was Klopp wel erg kritisch. Ook Virgil van Dijk zag er niet goed uit bij de tegentreffer, aangezien de verdediger veel ruimte en tijd gaf aan de aanvallers van Bournemouth. "Dat doelpunt, dat was gewoon te verdedigen. Ze kunnen er zo helemaal doorheen. Ze passen de bal, wij dekken de ruimtes niet af. Die laatste bal moet ook te verdedigen zijn."

Lees ook: Liverpool is United-vorm kwijt: enorme blamage tegen laagvlieger

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
avatar

soms zit het mee en soms zit het tegen. Pak van de week nu maar die witte klojo's uit Madrid en alles is vergeven

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Het begint te rommelen of moet ik zeggen te donderen in de achterhoede van Liverpool. En die Gakpo, nou ja ik zeg maar beter niets meer.😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen