Koeman vreest: voert Kylian Mbappé een nieuwe show op?

23 maart 2023, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog één nachtje slapen en dan maakt Ronald Koeman zijn officiële rentree als bondscoach van het Nederlands elftal. Bij zijn terugkeer staat de opvolger van Louis van Gaal meteen voor de zware klus om Kylian Mbappé af te stoppen. De ster van Paris Saint-Germain en de Franse nationale ploeg steekt ook dit seizoen in topvorm. FCUpdate.nl zoomt samen met Jacks.nl in op de kersverse aanvoerder van Les Bleus.

Koeman en Mbappé stonden ruim twee jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar. Als trainer van FC Barcelona nam de huidige bondscoach van het Nederlands elftal het in de achtste finales van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. FC Barcelona opende door een benutte strafschop van Lionel Messi weliswaar nog wel de score, maar daarna begon de grote Mbappé-show. Mbappé zorgde er met een hattrick (bijna) hoogstpersoonlijk voor dat het tweeluik tussen FC Barcelona en PSG al na één wedstrijd was beslist. Verwacht jij dat Mbappé vrijdagavond wederom minstens tweemaal doel treft? Zet in bij Jack's en win 6.

Ook in de return tussen PSG en FC Barcelona was het raak voor Mbappé. PSG en Mbappé reikten dat jaar uiteindelijk tot de halve finale van het miljardenbal. De grote wens om er eindelijk een keer met de eindzege vandoor te gaan, is nog altijd niet in vervulling gegaan. Daar komt ook dit seizoen geen verandering in. PSG moest in de achtste finales haar meerdere erkennen in Bayern München. Zelfs Mbappé kon uitschakeling niet voorkomen. Matthijs de Ligt en zijn collega's wonnen beide duels en plaatsten zich zodoende overtuigend voor de kwartfinales. Lukt het De Ligt vrijdagavond opnieuw om Mbappé de voet dwars te zetten? Scoort Mbappé níét en je zet daarop in bij Jack's.

Lees ook: De meest logische Oranje XI voor Frankrijk: twee basisdebutanten

Het Nederlands elftal moet zijn borst in ieder geval natmaken. Mbappé weet immers hoe het is om te scoren tegen Oranje. Dat deed de Franse ster al twee keer. Zijn eerste maakte hij tijdens het WK-kwalificatieduel in 2017, toen het Nederlands elftal in Parijs op een 4-0 nederlaag werd getrakteerd. Een jaar later was het weer raak voor Mbappé, die de score opende in de UEFA Nations League-wedstrijd, die Frankrijk uiteindelijk met 2-1 zou winnen. Opent Mbappé vrijdagavond opnieuw de score voor de thuisploeg? Zet in bij Jack's en win 4.

Discussie binnen de Franse nationale ploeg

Mbappé staat in ieder geval volop in de schijnwerpers. Na het afscheid van Hugo Lloris heeft de Franse bondscoach Didier Deschamps Mbappé benoemd tot nieuwe aanvoerder van de nationale ploeg. Daarmee schijnt niet iedereen het eens te zijn. Mbappé zal zich er echter weinig van aantrekken. De aanvaller was tijdens het afgelopen WK in Qatar de grote ster bij de verliezend finalist. Hij was in acht wedstrijden liefst acht keer trefzeker. Voor PSG scoorde Mbappé dit seizoen al 31 keer in 33 wedstrijden. Helpt bij Frankrijk aan een grote zege op Oranje? [a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,Bij meer dan 2,5 Franse treffers pak je bij Jack's 3,95 keer je inzet].

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen