Liverpool is United-vorm kwijt: enorme blamage tegen laagvlieger

11 maart 2023, 15:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool is er een week na de klinkende 7-0 zege op Manchester United niet in geslaagd om de vorm van dat duel door te trekken. Het uitduel met Bournemouth ging zaterdagmiddag met 1-0 verloren voor de ploeg van Virgil van Dijk en Cody Gakpo, die beiden een basisplaats hadden.

Gakpo maakte net als Mohamed Salah en Darwin Nuñez met twee treffers een uitstekende indruk tegen United. Het trio mocht dan ook opnieuw starten in de aanval van manager Jürgen Klopp. Eerder dit seizoen werd het in Liverpool maar liefst 9-0, dus zaterdag werd opnieuw een monsterscore verwacht. Van Dijk was in de openingsminuten dichtbij een doelpunt maar zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Ook Gakpo leek zaterdag opnieuw belangrijk te zijn toen hij na een kwartier de score alsnog dacht te openen. Wegens buitenspel ging zijn treffer echter niet door.

Waar het Liverpool niet lukte om de eerste binnen te prikken was het de thuisploeg die na een half uur de leiding nam. De ploeg had al twee prima kansen op de openingstreffer gemist maar bij de derde poging was het wél raak. Na goed voorbereidend werk van Dango Ouattara was het de Deen Phillip Biling die de 1-0 van dichtbij achter Alisson Becker wist te werken.

Klopp greep in de rust in en bracht met Diogo Jota een extra aanvaller in de ploeg voor middenvelder Harvey Elliot. Na twintig minuten in het tweede bedrijf mocht ook Roberto Firmino zijn opwachting maken, als vervanger van Darwin Nuñez. Mohamed Salah kreeg even later de grootste kans op de gelijkmaker toen hij mocht aanleggen voor een strafschop. De Egyptenaar faalde in zijn tweehonderdste wedstrijd in de Premier League echter jammerlijk en schoot ruim naast. Door de nederlaag slaagt Liverpool er niet in om Tottenham Hotspur te achterhalen op de vijfde plaats. Bournemouth maakt een flinke sprong door de overwinning en stijgt van de twintigste naar de zestiende plaats op de ranglijst.