Na slecht ook goed blessurenieuws voor PSV en Van Nistelrooij

1 maart 2023, 12:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed- en slecht blessurenieuws voor PSV in aanloop naar het treffen met ADO Den Haag in de kwartfinale van de KNVB Beker. Zoals eerder bekend werd staat doelman Walter Benítez voorlopig buitenspel met een meniscusblessure. Tegenover het wegvallen van de goalie staat de terugkeer van Anwar El Ghazi. De aanvaller is fit genoeg om weer in actie te komen.

El Ghazi stond de afgelopen weken aan de kant met een spierblessure. Een hard gelag voor de aanvaller, die op dat moment juist in goeden doen was. El Ghazi was na het verloren uitduel met FC Emmen nog hard voor zichzelf omdat hij de ene na de andere kans om zeep hielp, maar was in de daaropvolgende twee wedstrijden trefzeker. Na zijn goal tegen Go Ahead Eagles opende hij de score in de kraker tegen Feyenoord. Helaas voor El Ghazi moest hij nog geen tien minuten de wedstrijd staken wegens een spierblessure.

De zomeraanwinst is inmiddels dus weer fit genoeg om zijn ploeg van dienst te kunnen zijn. En dat is goed nieuws voor trainer Ruud van Nistelrooij, die na het wegvallen van El Ghazi en niet veel later ook Thorgan Hazard niet meer zoveel te kiezen had in de voorhoede. Hazard maakte in januari juist op huurbasis de overstap van Borussia Dortmund naar PSV om Van Nistelrooij meer mogelijkheden te bieden voorin, maar hij raakte in de heenwedstrijd tegen Sevilla in de tussenronde van de Europa League geblesseerd. Daardoor ontbrak hij in de return en de competitieduels met FC Utrecht en FC Twente. Ook ADO Den Haag gaat aan zijn neus voorbij.

Fodé Fofana en Sávio zijn donderdagavond eveneens niet van de partij. Beiden kampen met een hamstringblessure en staan al langere tijd aan de kant. Ook Olivier Boscagli zal geen minuten maken tegen ADO Den Haag. De Franse verdediger maakte vorige maand in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen zijn rentree na een zware knieblessure, maar bleef in de daaropvolgende competitiewedstrijden tegen FC Groningen, FC Utrecht en FC Twente én het tweeluik met Sevilla op de bank. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is Boscagli terug naar Jong PSV. Het is nog onduidelijk waarom.

Drommel

Van Nistelrooij zal het de komende tijd moeten doen zonder Benítez. De eerste doelman liep eerder deze week op het trainingsveld een meniscusblessure op en staat naar verwachting vijf weken buitenspel. Joël Drommel zou donderdagavond tegen ADO Den Haag sowieso al onder de lat staan en mag de komende weken dus ook in de Eredivisie aan de bak. "Wij hebben met Drommel een top tweede doelman, die ik eigenlijk niet eens zo wil noemen. Wij hebben twee eerste keepers bij PSV", werd Van Nistelrooij zojuist geciteerd door Elfrink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen