Nieuw België wint door oude garde, assist bij debuut PSV'er en rentree Zlatan

24 maart 2023, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het tijdperk van Domenico Tedesco bij de nationale ploeg van België is gestart met een probleemloze overwinning op bezoek bij Zweden. Hoewel de op een na jongste bondscoach ooit voor een flink aantal nieuwe gezichten koos, maakte 'good old' Romelu Lukaku het verschil en daar kon invaller Zlatan Ibrahimovic niets meer aan veranderen (3-0). PSV-aanvaller Johan Bakayoko debuteerde vrijdagavond met een assist. 

Lukaku is bij Internazionale dit seizoen in een dramatische vorm. Met vijf doelpunten en één assist en verschillende spierblessures (hamstring en dijbeen) werd hij in Italië zelfs in het flopelftal gezet tot dusver. Toch riep de nieuwe bondscoach Tedesco hem 'gewoon' op en gaf de spits ook direct een basisplaats, ondanks dat zijn laatste doelpunt namens de Rode Duivels ook alweer dateerde uit 7 oktober 2021.

Maar de sterke spits betaalde het vertrouwen terug aan de jonge bondscoach. In een weinig verheffende eerste helft maakte hij na ruim een half uur spelen het eerste doelpunt uit een fraaie assist van Dodi Lukébakio. De buitenspeler van Hertha BSC, die met voormalig sc Heerenveen-verdediger Wout Faes en Arthur Nicolas Theate voor het nieuwe elan zorgde na de afbouw van de Gouden Generatie van België, gaf de spits direct na de thee ook nog een niet te missen kans: 0-2 (goals zie onder).

Lees ookBelgië hoopt PSV-talent voor neus Ivoorkust weg te kapen

Dat betekende een fijne start voor Tedesco, die PSV-aanvaller Johan Bakayoko na een uur voetballen zijn debuut gunde in Scandinavië. Met een fraaie actie was hij vanaf de rechterkant met een scherpe voorzet meteen gevaarlijk, maar zijn dreigende voorzet kon door niemand worden binnengewerkt. Even later schatte Lukaku een nieuwe heerlijke actie van de PSV'er wel op waarde, waarmee hij zijn hattrick voltooide en Bakayoko een assist noteerde bij zijn debuut. Lukaku bleef zodoende de enige doelpuntenmaker van de avond. Daar kon Zlatan, die met zijn invalbeurt als 41-jarige de oudste voetballer ooit werd in een EK-kwalificatieduel, niets aan veranderen. 

Daardoor is het nieuwe België, dat met onder anderen Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Yannick Carrasco ook nog een aantal bekende gezichten in de basisopstelling had staan, goed begonnen aan het tijdperk Tedesco. Met Zweden hebben ze de mogelijk zwaarste opponent van Groep F al gehad, met verder Oostenrijk, Azerbeidzjan en Estland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen