Ook clubicoon Van Polen (37) ontvangt ontslagbrief van PEC Zwolle

30 maart 2023, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het aflopende contract van aanvoerder Bram van Polen (37) wordt formeel opgezegd bij PEC Zwolle. De Harderwijker speelt al jaren bij de ploeg uit Zwolle en lijkt dit seizoen weer te promoveren naar de Eredivisie. Vorig jaar degradeerde PEC nog uit die competitie.

Buiten het contract van Van Polen worden ook vijftien andere aflopende contracten opgezegd, waaronder die van basisspelers Bart van Hintum (36), Haris Medunjanin (38) en Tolis Vellios. Pas na promotie hakt PEC definitief de knopen door over de toekomst van deze spelers, zo schrijft De Stentor. Het contract van Ryan Thomas wordt wel automatisch verlengd bij promotie.

Artikel gaat verder onder video

Van Polen en Van Hintum gaven eerder al aan graag door te willen bij PEC. Met alle spelers zijn ook gesprekken gevoerd, die volgens de club positief zijn verlopen. Alle voetbalclubs moeten spelers met een aflopend contract vóór 1 april duidelijkheid verschaffen. Wanneer ze dat niet doen, wordt het contract automatisch en tegen dezelfde voorwaarden verlengd.

De Blauwvingers draaien dit jaar heel goed in de Keuken Kampioen Divisie en staat er goed voor om te promoveren naar de hoogste divisie van Nederland. De Zwollenaren staan op dit moment eerste met een voorsprong van drie punten op Heracles. PEC moet vrijdag de voorsprong behouden tegen Jong FC Utrecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen