Spurs en Ziyech-loos Chelsea profiteren optimaal van blunder Liverpool

11 maart 2023, 18:14

Chelsea heeft in een spannend en vermakelijk duel met 1-3 weten te winnen van Leicester City. Een dure fout van Joao Felix leek de Londenaren in de eerste helft flink te gaan kosten, maar dankzij mooie treffers van Ben Chillwell, Kai Havertz en Mateo Kovacic gingen de drie punten toch mee naar huis. Hierdoor profiteren The Blues maximaal van de nederlaag van Liverpool, dat eerder op de middag met 1-0 verloor van Bournemouth.

Chillwell zette Chelsea al vroeg in de eerste helft op voorsprong met een knappe uithaal na een afvallende corner. Toen Felix vlak voor rust knullig balverlies leed en de gelijkmaker van Patson Daka inleidde leek de ruststand op 1-1 te worden bepaald, maar Havertz schoot in de blessuretijd op schitterende wijze Chelsea op voorsprong: 

Leicester drong vervolgens aan en creëerde kansen, maar het was weer Chelsea dat scherper reageerde en via Kovacic op 1-3 kwam. Toen voormalig Heerenveen-verdediger Wout Faes (24) vijf minuten voor tijd het veld moest verlaten vanwege een tweede gele kaart, werd duidelijk dat een slotoffensief van Leicester er niet meer zou komen.

Lees ook: Liverpool is United-vorm kwijt: enorme blamage tegen laagvlieger

Kane en Son redden Tottenham

In de strijd om Champions League-voetbal heeft ook Tottenham een belangrijke slag geslagen. De ploeg van trainer Antonio Conte won met dezelfde cijfers in eigen huis van Nottingham Forrest. Clubtopscorer Harry Kane nam twee doelpunten voor zijn rekening, terwijl zijn rechterhand Heung-Min Son voor het slotakkoord zorgde.

Overige uitslagen

Everton - Brentford: 1-0

Leeds United - Brighton & Hove Albion: 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen