Supporters van Real Madrid gooien met biljetten voorafgaand aan Clásico

2 maart 2023, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van Real Madrid hebben voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen FC Barcelona op ludieke wijze gereageerd op de berichtgeving over betalingen van Barcelona aan de voormalige vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van Spanje, José Maria Enriquez Negreira.

Buiten het Santiago Bernabéu gooiden Real Madrid-supporters biljetten in de lucht met daarop een afbeelding van Joan Laporta. Ze zongen teksten als 'Laporta, betaal me' en 'corrupte bij de bond'.

In de afgelopen weken kwam naar buiten dat Barcelona jarenlang forse betalingen deed aan het bedrijf van voormalig scheidsrechtersbaas Negreira, DASNIL 95. Dat deed de club naar eigen zeggen omdat DASNIL 95 technische rapporten over spelers in lagere competities en later ook over scheidsrechters zou leveren. Volgens de Catalanen een 'in het topvoetbal gebruikelijke' situatie.

De betalingen stopten echter toen Negreira zich terugtrok uit de scheidsrechterscommissie. In Spanje vermoeden velen dat Barcelona met de betalingen invloed 'kocht' op de aanstellingen van de arbitrage rond de eigen duels. Opvallend genoeg weigerden Barcelona én Real Madrid als enige clubs een verklaring te tekenen waarin bezorgdheid werd uitgesproken over de betalingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen