OM eist 3,5 jaar cel tegen Vloet, emotionele moeder van Gio (4) spreekt hem aan

20 maart 2023, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 3,5 jaar geëist tegen Rai Vloet voor de zwaarste vorm van dood door schuld. Ook is een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vier jaar geëist. Vloet erkende maandagochtend dat hij te veel had gedronken op de avond waarop hij een dodelijk ongeval veroorzaakte. Hij zou vlak voor het ongeluk 203 kilometer per uur hebben gereden, blijkt uit data van zijn eigen auto. Bij het ongeluk overleed de vierjarige Gio. De rechter doet op 3 april uitspraak. 

"Ik ben er zelf verantwoordelijk voor", erkende Vloet vanuit de rechtszaal. De middenvelder van het Russische FC Ural had naar eigen zeggen 'twee of drie glazen sterke drank' op. "Voorafgaand aan het ongeluk was ik op een feestje in Amsterdam, dat na een uur vroegtijdig werd beëindigd. We zouden slapen in een hotel in Amsterdam, maar maakten een nieuw plan en zouden naar Rotterdam rijden. Zonder nadenken stapten we de auto in en ging ik rijden. Na de tunnel gingen we de trajectcontrole in en was ik bezig met de cruisecontrol goed in te stellen op 130."

Op dat moment gebeurde het ongeluk, zo verklaarde Vloet. Hij reed met zijn Golf GTI achterop een auto waarin de vierjarige Gio, zijn ouders en twee andere kinderen zaten. In het ziekenhuis bezweek Gio aan zijn verwondingen. Vloet zei dat hij veel spijt heeft en dat hij de gevolgen de rest van zijn leven bij zich zal dragen. 

De rechter stelde vast dat Vloet héél hard reed, namelijk 203 kilometer per uur. "En u zegt dat u met de cruisecontrol bezig was, dat is een beetje laat met deze snelheid." Vloet zat met een vriend in de auto en sprak na het ongeluk niet direct de waarheid over wie er achter het stuur zat. De rechter vroeg waarom niet. "Ja, pfoe... Ik was in shock, je bent in andere 'staat van dienst', zeg maar."

De moeder van Gio maakte gebruik van haar spreekrecht. "Hoe moeten wij in vredesnaam verder? Alles is ons en onze Gio ontnomen, hij mag niet meer groot worden", sprak de moeder, die ook nog speciaal iets tegen Vloet wilde zeggen, namelijk dat de familie besloot een interview te geven aan De Telegraaf toen bleek dat Vloet weer een wedstrijd wilde gaan spelen bij Heracles Almelo. De familie wilde Gio een naam geven. "Had je dan helemaal geen spijt? Ons leven stond stil en jij ging door alsof er niks gebeurd was."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Drie-en een half jaar cel....wat een lachertje voor het feit dat je bezopen een kind doodrijdt. Ik word niet goed van zo'n belachelijk lage straf. Schandalig gewoon. Walgelijk.

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze onverantwoordelijke rotzak doet er ook alles aan om stoer gevonden te worden.... met z'n getrimde baardje....hoop dat ie voor Nederlandse begrippen lang de bak in gaat en er moeilijk lopend uit.komt...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen