Wijnaldum blij met Koeman: "Beter gevoel dan met Van Gaal"

21 maart 2023, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum is blij dat Ronald Koeman weer terug is bij het Nederlands elftal, want onder Louis van Gaal raakte de middenvelder zijn plek in de selectie kwijt. Nadat de speler van AS Roma buiten de boot viel, raakte hij zwaar geblesseerd en miste het WK in Qatar.

De band met Van Gaal werd wel wat complexer voor Wijnaldum, maar met die coach heeft de oud-speler van onder meer PSV en Feyenoord ook mooie herinneringen beleefd tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Wrok richting Van Gaal is er dan ook niet. "Ik heb het destijds geaccepteerd en we hebben een gesprek gehad", vertelt Wijnaldum tegen de NOS. "Maar echt uitgesproken is het niet. Ik ben Van Gaal ook dankbaar voor wat hij in mijn carrière heeft betekend. Het is niet alsof ik 'm nu geen fijne man vind, of geen goede trainer. Maar met Koeman heb ik wel een beter gevoel dan met Van Gaal."

Wijnaldum had eigenlijk al veel eerder met Koeman willen werken, want na het EK in 2021 probeerde de trainer de routinier naar FC Barcelona te krijgen. Dat is de 32-jarige speler niet vergeten. "Ik hoopte toen al met hem samen te werken. Dat lukte toen helaas net niet. Onze band gaat terug naar onze tijd bij Feyenoord. Het zit 'm in het gevoel dat we met elkaar hebben."

Lees ook: Oranje zet na 2

Ontmoeting Feyenoord

In de Europa League speelt Wijnaldum met AS Roma binnenkort tegen Feyenoord en daar is de middenvelder niet helemaal tevreden mee. "Het is wel leuk om weer terug te komen", zegt de speler van AS Roma tegen ESPN. "Ik speelde liever niet tegen ze, omdat het een team is die ik support. Maar het is wel leuk dat ik weer tegen Feyenoord speel en weer terug kan komen. Het is natuurlijk een andere situatie toen ik naar PSV ging en terugkwam. Toen waren de supporters niet zo blij met me."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

"na het EK in 2021 probeerde Koeman de routinier naar FC Barcelona te krijgen. Dat is de 32-jarige speler niet vergeten. "Ik hoopte toen al met hem samen te werken. Dat lukte toen helaas net niet. " Vertel je er ook even bij dat je bij PSG toen meer kon verdienen. Om vervolgens te zien dat Messi ook werd aangetrokken en op jouw plek ging spelen en jij dus niet meer aan spelen toe kwam. Daarom ging je niet mee naar het WK, wijsneus.

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De één zijn dood is de ander zijn plek in Oranje zullen we maar zeggen. Wijnaldum. Ik snap met de beste wil van de wereld niet wat ze in hem zien. Middelmatig middelmatig. Maar goed, dat heb ik met zo ongeveer heel de selectie. Er zitten echt nul uitblinkers tussen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Over de datum !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen