Ajax moet nieuwe zoektocht starten: 'We hadden graag met hem verder gewild'

13 april 2023, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax neemt komende zomer afscheid van Saïd Ouaali. Het hoofd jeugdopleiding heeft de Amsterdammers laten weten dat hij zijn contract dat op 30 juni afloopt niet wil verlengen. 

Ouaali streek halverwege het seizoen 2011/12 neer bij Ajax, was vanaf 2014 werkzaam als coördinator van de bovenbouw en combineerde die functie van 2015 met die van hoofd jeugdopleiding ad interim. Een jaar later werd hij definitief aangesteld als hoofd jeugdopleiding van Ajax. Niemand in de clubgeschiedenis van Ajax heeft die rol langer vervuld. 
 
"Ruim elf jaar heb ik mij samen met collega’s met veel plezier ingezet voor onze jeugdopleiding, in mijn optiek nog steeds de levensader van de club. In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen. Ik bedank de club en alle collega’s voor alle vertrouwen in de afgelopen jaren en blijf op afstand natuurlijk altijd verbonden met Ajax", reageert Ouaali. 
 
Bij Ajax balen ze van het vertrek van Ouaali. "We hadden graag met hem verder gewild. Ik kijk terug op een prettige samenwerking van elf jaar waarin we veel hebben meegemaakt", aldus algemeen directeur Edwin van der Sar. "Voor Saïd staat de individuele ontwikkeling van de speler altijd op de eerste plaats. Hij heeft op een goede manier leidinggegeven aan de opleiding, waardoor jeugdspelers meer en gerichtere uren op de club kunnen maken zonder het belang van school uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit debuteren zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega’s in onze opleiding. Trainers van Ajax 1 en Jong Ajax konden ook altijd bij hem terecht voor een goed voetbalinhoudelijk gesprek, over een speler of over een gespeelde wedstrijd."

Ajax nam eerder afscheid van Gerry Hamstra (technische zaken) en Henk Veldmate (scout). Met Sven Mislintat werd deze week een nieuwe technisch directeur aangesteld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen