Justitie in Frankrijk onderzoekt 'racist' Galtier; trainer overweegt zelf ook stappen

14 april 2023, 21:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Christophe Galtier heeft een aantal vervelende dagen achter de rug. De trainer van Paris Saint-Germain staat onder druk bij zijn club en nu opent de Franse justitie een onderzoek naar hem. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan racisme toen hij tijdens seizoen 2021/22 werkzaam was bij OGC Nice.

Eerder deze week kwamen meerdere media in Frankrijk naar buiten met een mail. Daarin zou Galtier zich als trainer van Nice racistisch hebben uitgelaten. Die mail werd door toenmalig technisch directeur Julien Fournier doorgestuurd aan Dave Brailsford, de eigenaar van de club. Galtier zou in zijn mail hebben gezegd dat er bij Nice niet teveel zwarte spelers en moslims zouden moeten spelen.

Artikel gaat verder onder video

Vrijdag kwam het persbureau AFP vervolgens met het nieuws naar buiten dat de Franse justitie kantoren van Nice heeft doorzocht op zoek naar bewijzen. Daarbij zouden onder meer e-mails zijn bekeken. Het voorval lijken dus een vervelend staartje te gaan krijgen, terwijl hij al een vervelende periode kent. De oefenmeester staat flink onder druk bij PSG, dat een teleurstellend seizoen draait.

Aanstaande zaterdag speelt de koploper van de Ligue 1 thuis tegen achtervolger Lens. Natuurlijk ging het vrijdag tijdens het perspraatje van die wedstrijd over de racisme-rel rond de ervaren Fransman. "Dit kan ik natuurlijk niet accepteren", vertelde Galtier. "Ik zal dan ook juridische stappen ondernemen tegen iedereen die mijn reputatie op deze manier wil beschadigen. Ik ben geschokt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen