Koeman bespreekt Oranje-kansen Sydney van Hooijdonk, terwijl Pierre meeluistert

23 april 2023, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald Koeman houdt de ontwikkeling van Sydney van Hooijdonk in de gaten. De 23-jarige aanvaller van sc Heerenveen is met vijftien doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie, samen met Xavi Simons. Zaterdag scoorde hij tweemaal tegen FC Emmen (2-3 nederlaag).

Koeman was zondagavond te gast bij Studio Voetbal en werd door Arno Vermeulen gevraagd naar Van Hooijdonk. "Een topscorer van de Eredivisie hoort toch eigenlijk ook in het Nederlands elftal? Dus Sydney van Hooijdonk volg je toch op de voet?", vroeg de commentator van de NOS.

Artikel gaat verder onder video

"Ja", antwoordde de bondscoach van Oranje, terwijl vader Pierre van Hooijdonk meeluisterde. "Je kunt veel zeggen, maar hij heeft vijftien goals gemaakt, dus hij heeft een neusje voor de goal. En hij speelt niet bij een club die iedere week veel kansen krijgt, en hij is ook nog vaak gewisseld. Alle credits, dus. Maar het zal nog beter moeten natuurlijk."

Toch wilde Koeman niet toezeggen dat Van Hooijdonk deel uitmaakt van de eerstvolgende voorselectie van Oranje. "Ik denk dat dat nog iets te vroeg is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen