Ajax heeft Van den Boomen binnen en maakt contractduur bekend

29 mei 2023, 17:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De transfer van Branco van den Boomen naar Ajax is afgerond. De middenvelder heeft een contract ondertekend tot medio 2027, zo bevestigt Ajax via de officiële clubkanalen. 

Vorige week zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat de keuze van Van den Boomen op Amsterdam lijkt te zijn gevallen. De 27-jarige middenvelder maakt gebruik van zijn transfervrije status, waardoor hij de club geen afkoopsom kost. Met Van den Boomen haalt Sven Mislintat zijn eerste aanwinst binnen als directeur voetbalzaken van Ajax. 

De Duitser liet al wel een speler vertrekken; Youri Regeer staat volgens verschillende media op het punt een vierjarig contract te gaan ondertekenen bij FC Twente. 

Artikel gaat verder onder video

De 27-jarige Van den Boomen heeft een verleden bij Ajax. Hij sloot zich in 2011 aan bij de jeugdopleiding van de club en speelde vijftien duels voor Jong Ajax, alvorens in 2014 over te stappen naar FC Eindhoven. Via sc Heerenveen, Willem II (huur), opnieuw FC Eindhoven en uiteindelijk De Graafschap kwam hij in 2020 terecht bij Toulouse. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen