PEC Zwolle geeft koppositie plots uit handen; ADO kan play-offs vergeten

8 mei 2023, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PEC Zwolle heeft een verrassende nederlaag geïncasseerd in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder verloor met 3-1 van Jong PSV. Daardoor is Heracles Almelo de nieuwe koploper van de competitie, al zullen beide clubs promoveren.

Door doelpunten van Jason van Duiven, Livano Comenencia en Simon Colyn won PSV; tussendoor maakte Jenson Seelt een eigen doelpunt. Jong PSV boekte daardoor weer eens een overwinning in de Keuken Kampioen Divisie, na vier nederlagen op rij.

Artikel gaat verder onder video

Op dit moment hebben Heracles en PEC allebei 79 punten. Heracles heeft een doelsaldo van +56, terwijl het doelsaldo van PEC +53 bedraagt. De strijd om het kampioenschap is dus nog spannend. Heracles treedt nog aan tegen NAC Breda (uit) en Jong Ajax (thuis), terwijl voor PEC Zwolle nog wedstrijden wachten tegen Roda JC Kerkrade (thuis) en Helmond Sport (uit).

Jong Ajax – ADO Den Haag 4-2
ADO kan de play-offs om promotie definitief vergeten. De ploeg van Dick Advocaat verloor met 4-2 van Jong Ajax en kan niet meer in de top acht eindigen. Kristian Hlynsson (twee keer), Donny Warmerdam en Mika Godts scoorden voor Ajax; namens ADO deden Boy Kemper en Thomas Verheydt dat. ADO-verdediger Guillem Rodríguez kreeg in de tweede helft een directe rode kaart.

Overige uitslagen:
Jong AZ – TOP Oss 1-1
Jong FC Utrecht – FC Den Bosch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen