'Liverpool heeft met WK-winnaar eerste aanwinst binnen'

5 juni 2023, 12:55
Foto: © ProShots

Liverpool heeft de eerste aankoop van volgend seizoen binnen met het aantrekken van Alexis Mac Allister. De wereldkampioen komt over van Brighton & Hove Albion voor een nog onbekend bedrag. Dit moet niet de enige aanwinst worden voor the Reds, want er lopen al gesprekken met andere spelers. 

Mac Allister viel bij viel clubs al op tijdens het WK in Qatar. De Argentijn speelde daar goede wedstrijden en stond ook in de belangstelling van Liverpools aartsrivaal Manchester United. De ploeg van Erik ten Hag wilde zich graag versterken met de middenvelder, maar Mac Allister kiest naar verluidt voor de ploeg van Cody Gakpo en Virgil van Dijk, meldt Fabrizio Romano. 

Artikel gaat verder onder video

De Argentijns international gaat waarschijnlijk tekenen tot de zomer van 2028 en Liverpool gaat een stuk minder betalen dan werd gezegd. Veel media schreven dat het om een bedrag van zestig miljoen pond zou gaan, maar Liverpool betaalt een afkoopclausule die minder is dan dat bedrag. De medische testen volgen in de aankomende 48 uur. 

Als deze medische testen zijn afgerond wil Liverpool gelijk doorpakken. Op dit moment lopen er gesprekken met Manu Koné van Borussia Mönchengladbach en Khéphren Thuram van OGC Nice. Gabri Veiga van Celta de Vigo wordt ook in de gaten gehouden, maar met hem zijn nog geen gesprekken gehouden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen