Opstellingen: Spanje start halve finale met debutant én oudste international sinds 2006

15 juni 2023, 20:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Spanje begint met een debutant in het centrum van de verdediging aan de halve finale van de Nations League tegen Italië. Robin Le Normand (26, Real Sociedad) vormt in Enschede een duo met Aymeric Laporte (Manchester City). Daarnaast doet bondscoach Luis de la Fuente ook een beroep op de oudste speler in het Spaanse elftal sinds 2006. 

Die eer is namelijk weggelegd voor Sevilla-routinier Jesús Navas, die vandaag 37 jaar en 206 dagen oud is. Hij neemt daarmee het record over van doelman Santiago Cañizares, die op het WK van 2006 36 jaar en 248 dagen oud was toen hij het mocht opnemen tegen Saoedi-Arabië. Andere opvallende namen in de basis van de Spanjaarden zijn die van Yerey Pino (20, Villarreal) en Jordi Alba, die dit seizoen weinig speelde bij FC Barcelona maar in het nationale elftal zelfs als aanvoerder mag beginnen. 

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini zet daar een ervaren elftal tegenover. Zo zijn spelers als Jorginho, Leonardo Bonucci en Ciro Immobile er 'gewoon' bij tegen de Spanjaarden. Daar tegenover staat een minder ervaren speler op het middenveld; Davide Frattesi (Sassuolo) begint in de Grolsch Veste aan zijn vijfde interland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen