Sergio Ramos volgt voorbeeld Messi en verlaat Paris Saint-Germain

2 juni 2023, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sergio Ramos (37) gaat vertrekken bij Paris Saint-Germain. De Spaanse verdediger volgt het voorbeeld van Lionel Messi en gaat zijn aflopende contract bij de Franse landskampioen niet verlengen. Ook voor hem komt er na twee seizoenen een einde aan zijn avontuur in Parijs. Vanuit Saudi-Arabië is eerder al belangstelling getoond voor zijn diensten. 

"Morgen wil ik gedag zeggen tegen een gedeelte van mijn leven. En dat is een vaarwel tegen Paris Saint-Germain", laat Ramos weten in zijn statement, waarin hij zijn afscheid aankondigt. "Bedankt voor twee mooie jaren." In die twee seizoenen kampte Ramos met veelvuldig blessureleed, maar de afgelopen maanden was hij in principe wel een vaste basisklant bij Les Parisiens

Dit weekend komt Ramos nog wel gewoon in actie bij Paris Saint-Germain. Dat is anders dan Jordi Alba, die de laatste wedstrijd van FC Barcelona naar verluidt overslaat nadat hij zijn afscheid al heeft gehad. In het thuisduel met Clermont kan de routinier afscheid nemen van de Franse supporters. Dat duel zal door de trieste situatie van keeper Sergio Rico, die in het ziekenhuis ligt na een trap van het paard, ingetogen worden aangevlogen door PSG en haar fans. 

Ramos maakte in 2021 de transfervrije overstap van Real Madrid naar Paris Saint-Germain en speelde ruim vijftig officiële wedstrijden voor die club. Hij werd in beide seizoenen kampioen met de Franse topclub, maar kon geen hoge ogen gooien in de Champions League. Voor zijn periode in Madrid stond hij twee seizoenen onder contract bij Sevilla.

Transfers PSG
Met het vertrek van Messi en Ramos verliest Paris Saint-Germain weliswaar twee basiskrachten, maar ook twee grootverdieners van de A-selectie. De verwachting is dat het salaris dat zij opstrijken in de Franse hoofdstad in andere spelers gestoken kan worden. Omdat de club moet voldoen aan de Financial Fair Play-regels kan het ook voordelig uitpakken voor PSG. Ramos zou per seizoen naar verluidt zo'n 12 á 13 miljoen euro opstrijken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen