'Al-Nassr erkent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Ziyech zich bij hen aansluit'

1 juli 2023, 12:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De overgang van Hakim Ziyech naar Al-Nassr is vooralsnog niet volledig van de baan. De oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax onderging donderdag én vrijdag medische testen, maar beide keren werd er een probleem aan de knie geconstateerd. De nummer twee van het voorbije seizoen in de Saudi Pro League zou een bod ‘tegen aanzienlijk lagere voorwaarden’ hebben ingediend, maar de kans op witte rook is heel klein.

Het zou voor Ziyech de tweede flinke teleurstelling zijn sinds de jaarwisseling. De Marokkaans international stond op de slotdag van de winterse transferwindow op het punt een tijdelijke overstap te maken naar Paris Saint-Germain, maar die ging niet door omdat Chelsea de benodigde documenten pas na de deadline richting Parijs had opgestuurd. Daardoor bleef Ziyech verbonden aan de kooplustige Londenaren, die deze zomer schoon schip moeten maken. De linkspoot heeft geen perspectief meer op Stamford Bridge, waardoor alle partijen maar wat blij waren met de aanstaande overgang naar Al-Nassr.

Artikel gaat verder onder video

Maar die transfer dreigt dus in het water te vallen, mocht dat nog niet zijn gebeurd. Chelsea en Al-Nassr hebben nog niks van zich laten horen, maar verschillende media maken melding van een geklapte deal. Nadat de medische keuring van afgelopen donderdag had uitgewezen dat Ziyech kampt met een probleem aan de knie, hoopte Al-Nassr die zorgen tijdens een nieuwe testronde op vrijdag weg te kunnen nemen. Maar dat is niet gelukt. “Verdere tests konden de zorgen over de fitheid van Ziyech niet wegnemen”, schreef James Benge van CBS Sports vrijdagavond op Twitter. “Al-Nassr heeft een bod ingediend tegen aanzienlijk lagere voorwaarden, maar erkent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Ziyech zich bij hen aansluit.”

Brozovic

Ziyech leek vrijdag niet de enige topspeler die een overgang naar Al-Nassr, de club van Cristiano Ronaldo, uit zijn hoofd moest zetten. De nummer twee van Saudi-Arabië was eerder deze week tot een overeenstemming gekomen met Internazionale om Marcelo Brozovic voor 23 miljoen euro op te halen uit Milaan. De Kroaat zelf ziet een avontuur in het Midden-Oosten ook wel zitten. Maar Gianluca Di Marzio bracht vrijdagmiddag naar buiten dat de onderhandelingen ‘on hold’ waren gezet omdat Al-Nassr plots een stuk minder wilde gaan betalen. Bovendien zou Brozovic om een ontslagvergoeding hebben gevraagd. Volgens Fabrizio Romano zijn de onderhandelingen echter weer voortgezet en speelt Brozovic de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid ‘gewoon’ voor Al-Nassr.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen