Manchester City maakt van Nathan Aké op één na best betaalde Nederlander in de Premier League

29 juli 2023, 10:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Manchester City heeft het contract van Nathan Aké opengebroken en verlengd tot de zomer van 2028. Volgens De Telegraaf is de 28-jarige verdediger nu na Virgil van Dijk de bestbetaalde Nederlander in de Premier League.

"Dit is zonder twijfel de beste club ter wereld. Ik ben er iedere dag trots op dat ik speler van Manchester City ben. Deze club streeft ernaar om op alle vlakken uit te blinken Dat zorgt ervoor dat dit de perfecte omgeving is om mij te verbeteren. Ik zit in de fase van mijn carrière waarin ik mij wil blijven ontwikkelen dat is hier zeker mogelijk", reageert Aké.

Artikel gaat verder onder video

De krant heeft van 'insiders' begrepen dat Aké meer dan 150 duizend euro per week gaat verdienen bij de club waarmee hij afgelopen seizoen zowel de landstitel, de FA Cup als de Champions League wist te winnen. Inclusief bonussen zou zijn jaarsalaris 'richting de tien miljoen euro' gaan, slechts één Nederlander verdient jaarlijks nóg meer in Engeland.

Collega-internatinoal Virgil van Dijk is en blijft de absolute grootverdiener van alle Nederlanders in de Premier League. De centrale verdediger verdient naar verluidt een kleine vijftien miljoen euro per seizoen.

Aké staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij Manchester City, dat hem destijds voor 45 miljoen euro oppikte bij Bournemouth. De verdediger had een groot aandeel in het binnenhalen van de treble. Zo stond hij in de Champions League-finale tegen Internazionale de volle 90 minuten op het veld. Bovendien maakte Aké indruk in Oranje tijdens het WK in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen