Noa Lang stoot Mateja Kezman van troon als duurste PSV-aankoop ooit

7 juli 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV staat op het punt de komst van Noa Lang af te ronden. Doorstaat de 24-jarige aanvaller van Club Brugge de medische keuring, dan staat niets een transfer nog in de weg. Bronnen rond de Belgische club melden aan Jeroen Kapteijns van De Telegraaf dat PSV een recordsom betaalt voor Lang.

Het zou gaan om een totale transfersom van 15 miljoen euro, inclusief haalbare bonussen. "PSV zal volgens de geijkte kanalen ongetwijfeld lagere bedragen gaan communiceren, zoals ook bij Ricardo Pepi is gebeurd. Het is wel duidelijk dat de nieuwe td Earnest Stewart een enorme zak geld heeft uitgegeven met zijn eerste twee aankopen van mogelijk wel 25 miljoen euro", schrijft Kapteijns op Twitter.

Artikel gaat verder onder video

"En dat is opvallend te noemen nadat algemeen directeur Marcel Brands vorig jaar bij de presentatie van de jaarcijfers nog aangaf, dat PSV de post afschrijvingen op transfersommen terug wilde snoeien. Dat bereik je niet door meerdere dubbelcijferige transfersommen neer te tellen", gaat de journalist verder.



PSV betaalde niet eerder zo veel geld voor één speler. Het record staat nog altijd op naam van Mateja Kezman, die ruim twintig jaar geleden voor 14 miljoen euro overkwam van Partizan Belgrado. Ook voor Hirving Lozano (12,5 miljoen euro), Bruma (12 miljoen euro), Timo Baumgartl (12 miljoen euro), Philipp Max (10 miljoen euro) en Maxi Romero (10 miljoen euro) werd een dubbelcijferig miljoenenbedrag betaald. Lang maakt, ook als de totale transfersom wat lager uitvalt dan 15 miljoen euro, zijn entree in het lijstje.

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad bevestigt dat er flink wordt betaald voor de komst van Lang. Hij schrijft dat PSV 'naar verwachting ruim 12,5 miljoen euro en een goede twee miljoen euro aan bonussen' neertelt voor Lang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb net begrepen dat de gemeentelijke belastingen in Eindhoven weer ophoog gaan en dat psv nog niet klaar is met afbetalen aan die gemeente daar

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is ook voor hemzelf geen goede transfer, dat kun je onmogelijk volhouden na toch 3 relatief goede jaren bij Brugge. Zal zijn ego een aardige knauw geven deze stap!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen