'Ajax bereikt persoonlijk akkoord met beoogd opvolger Kudus'

25 augustus 2023, 17:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax en de Argentijnse aanvallende middenvelder Thiago Almada hebben volgens X-account MLS Transfers een akkoord bereikt over een contract. De Amsterdammers hopen de 22-jarige speler als vervanger van Mohammed Kudus binnen te halen, de Ghanees lijkt op korte termijn te gaan tekenen bij West Ham United.

Volgens het account is de speler inmiddels persoonlijk rond met Ajax over de voorwaarden waartegen hij in Amsterdam kan gaan spelen. Nu moeten de Amsterdammers er nog uit zien te komen met Almada's huidige werkgever, het Amerikaanse Atlanta. Waar Ajax inzet op een transfersom van 15 miljoen euro, zou die club echter denken aan een bedrag van 22,7 miljoen euro dat door bonussen nog verder op kan lopen.

Artikel gaat verder onder video

Bovendien zou Atlanta pas in december, als het Amerikaanse seizoen erop zit, afscheid willen nemen van de Argentijn. Ongetwijfeld heeft Ajax daar een andere mening over, aangezien de club het liefst zo snel mogelijk een vervanger voor Kudus aan de selectie van trainer Maurice Steijn zou willen toevoegen. Ook heeft Ajax nog een flinke concurrent in de strijd om de handtekening van Almada: volgens MLS Transfers is ook Newcastle United 'een stevige optie'.

De 22-jarige Argentijn, die in februari 2022 de overstap maakte vanuit zijn thuisland naar de MLS, is niet de eerste die wordt genoemd als mogelijke versterking voor de nummer-10 positie bij Ajax. De Amsterdammers werden lang in verband gebracht met Eduard Spertsyan. Volgens Fabrizio Romano staat de Armeen nog altijd hoog op het Amsterdamse verlanglijstje, maar Steijn liet donderdagavond na de eerste ontmoeting met Ludogorets in de play-offs voor de Europa League weten dat Spertsyan geen optie meer is. De Raad van Commissarissen van Ajax vindt het niet verstandig om in deze tijd zaken te doen met een Russische club (Spertsyan staat onder contract bij Krasnodar). Volgens Verweij kan de RvC ook 'spelbreker' zijn in de onderhandelingen over de komst van Almada. De Argentijn werd eerder deze zomer naar verluidt nog aangeboden bij Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker als het door gaat. Ik kan niet langer wachten op dat Ajax sterk in alle linies wordt. Gisteravond toonde al dat Ajax meer voetbal genereert en aan Steijn een goede coach heeft.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En de ploeg heeft ook aan discipline en vechtlust gewonnen. Er is nog veel werk te doen, maar er zijn ook zeker lichtpuntjes.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt Gusa, maar zij zijn amper een volle week qua training bij elkaar. Ik schrok van de progressie van Gorter, ik hoop dat hij deze vorm vasthoudt dan heeft ook Oranje een nieuwe goalie.

tonnie Bauhuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax komt niet hoger dan de derdeplaats gr tonnie

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tonnie, begin je bang voor je provincieclubje te worden ? Onthou goed Ajax is de beste, altijd.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wie staan er dan boven?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen