FC Barcelona draait op volle toeren en maakt binnen 25 minuten gehakt van het Antwerp FC van Mark van Bommel

19 september 2023, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Mark van Bommel loodste Antwerp FC in het afgelopen seizoen meteen naar de nationale dubbel en mag het de komende tijd laten zien in de Champions League. Een groep met FC Barcelona, FC Porto en Shakthar Donetsk biedt mogelijk kansen op het bereiken van de volgende ronde, maar in de eerste wedstrijd zou het goed mis kunnen gaan. Antwerp FC trapt de Europese campagne af met een uitwedstrijd tegen FC Barcelona en moet vrezen voor een serieuze afstraffing. João Félix en Robert Lewandowski bezorgden de thuisploeg binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong.

Antwerp FC boekte afgelopen vrijdag een overtuigende overwinning op KVC Westerlo (0-3) en beleefde daarmee een uitstekende generale repetitie voor de start van de Champions League tegen FC Barcelona. Van Bommel en zijn spelers wisten echter dat ze ver boven zichzelf moesten uitstijgen om een goed resultaat te behalen op bezoek bij de regerend kampioen van Spanje. FC Barcelona rekende afgelopen zaterdag nog af met Real Betis (5-0). De Catalanen zijn vooralsnog ook veel te sterk voor Antwerp FC: Félix opende na elf minuten al de score en nog geen tien minuten later maakte Robert Lewandowski er, op aangeven van de Portugees, 2-0 van.

Artikel gaat verder onder video

Félix maakte op Deadline Day op huurbasis de overstap van Atlético Madrid naar FC Barcelona. De Portugees, die in de tweede helft van het afgelopen seizoen weinig succes beleefde bij Chelsea, kent een uitstekende entree bij de kampioen van Spanje. Félix maakte in de thuiswedstrijd tegen Real Betis één van de vijf treffers en heeft dus ook in de Champions League zijn rekening geopend. Het doelpunt van Félix bleek het startsein voor een zeer pijnlijke avond voor Van Bommel en consorten. Antwerp FC, dat met Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp én Vincent Janssen aan de aftrap verscheen, staat inmiddels al met 3-0 achter. Een eigen doelpunt van Jelle Bataille, drie minuten na de 2-0 van Lewandowski, maakte het er allemaal niet fraaier op voor de Belgen.

Volg de ontwikkelingen in Barcelona hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Ajax gewoon niet beter kan. Geen van de aankopen heeft een goede indruk gemaakt. Je investeert 106 miljoen en dat kan je straks afschrijven. PSV heeft de helft geïnvesteerd maar wel in betere spelers.

CRDT
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verkeerde pagina chef

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen