Anderlecht zorgt weer voor transferverrassing en pikt ex-PSV'er op in Duitsland

6 september 2023, 22:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Anderlecht heeft zich op de valreep nog kunnen versterken met Thorgan Hazard. De ex-speler van PSV komt over van Borussia Dortmund en keert zodoende terug op Belgische bodem. Eerder verdedigde Hazard op huurbasis twee seizoenen de clubkleuren van Zulte Waregem.

Anderlecht telt volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano vier miljoen euro neer voor Hazard. De aanvaller lag nog een jaar vast bij Dortmund, waar zijn uitzicht op speeltijd klein was. Vorig seizoen speelde het jongere broertje van Eden Hazard nog op huurbasis voor PSV. Met de Eindhovenaren won hij de KNVB Beker en in de finale tegen Ajax was Hazard verantwoordelijk voor de belangrijke gelijkmaker.

Artikel gaat verder onder video

Hazard tekent bij Anderlecht een contract voor drie seizoenen, meldt Het Laatste Nieuws. De dertigjarige international van De Rode Duivels keert daarmee terug in de Jupiler Pro League. Hij speelde in zijn geboorteland al voor Zulte Waregem. Daarnaast stond hij ook onder contract bij RC Lens, Chelsea, Borussia M'gladbach en meest recent dus Dortmund en PSV. Hazard heeft 47 interlands voor de nationale ploeg achter zijn naam staan. Daarin scoorde hij negen keer.

Anderlecht zorgt met de komst van Hazard niet voor de eerste verrassing van deze transferzomer. De slapende reus uit Brussel haalde onder meer Thomas Delaney (Sevilla), Kasper Dolberg (OGC Nice), Kasper Schmeichel (OGC Nice) Ludwig Augustinsson (Sevilla) en Mats Rits (Club Brugge) naar de club. Anderlecht is het seizoen begonnen met dertien punten uit de eerste zes wedstrijden. Daarmee staat de club op de twee plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen