Frenkie onmisbaar: Barcelona verspeelt punten op Mallorca, koppositie lonkt voor Blind

26 september 2023, 23:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong heeft FC Barcelona dinsdagavond voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen in LaLiga. Op en tegen Mallorca kwam de ploeg van trainer Xavi Hernández tot twee keer toe terug van een achterstand, maar wist het niet te winnen: 2-2.

Al na acht minuten keek de regerend landskampioen tegen een achterstand aan. Doelman Marc-André Ter Stegen leidde met een slechte pass balverlies in, waarna het uiteindelijk spits Vedat Muriqi was die van dichtbij kon binnenschieten. Vijf minuten voor rust zorgde de Braziliaan Raphinha met een bekeken schuiver met links voor de gelijkmaker, maar nog voor de ploegen aan de thee konden herstelde Abdón Prats in de blessuretijd de voorsprong voor de thuisploeg: 2-1. Opnieuw zag Ter Stegen er niet goed uit.

In het tweede bedrijf moest Barcelona dus op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Die zou er een kwartier voor tijd uiteindelijk komen via Fermín López, een twintigjarige middenvelder, afkomstig van La Másia, die pas voor de derde keer speelminuten mocht maken in de hoofdmacht.

Door de puntendeling op Mallorca verzuimt Barcelona om afstand te nemen van de grote verrassing van het seizoen tot nu toe: het kleine Catalaanse broertje Girona van Daley Blind. De streekgenoot heeft een wedstrijd minder gespeeld en een enkel punt minder en kan morgen (woensdag) op bezoek bij Villarreal de koppositie overnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen