Kevin van Veen is eindelijk los, pijnlijke avond voor Cambuur en Emmen

1 september 2023, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Mede dankzij de eerste doelpunten van Kevin van Veen in Groningse dienst werd TOP Oss met 0-2 verslagen. SC Cambuur ging op bezoek bij Helmond Sport met 2-1 onderuit, terwijl FC Emmen een pijnlijke nederlaag leed tegen FC Dordrecht (2-4).

TOP Oss - FC Groningen 0-2

Het duurde even, maar Van Veen heeft zijn eerste doelpunt(en) voor Groningen eindelijk gemaakt. De uit Schotland overgekomen goaltjesdief kondigde in de zomer aan dit seizoen minstens dertig doelpunten te willen maken, maar kwam in de eerste drie speelrondes niet tot scoren.

Tegen TOP Oss was het eindelijk raak voor Van Veen. In de blessuretijd van de eerste helft de score door op aangeven van Leandro Bacuna raak te koppen. Van Veen maakte halverwege de tweede helft zijn tweede van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

FC Emmen - FC Dordrecht 2-4

FC Emmen pakte vorige week voor het eerst dit seizoen de volle buit en is nu ook tegen de eerste nederlaag aangelopen. Thuis tegen FC Dordrecht werd het een pijnlijke avond voor de ploeg van trainer Fred Grim.

Een vroege rode kaart voor Maikel Kieftenbeld na een overtreding op Mathis Suray deed de thuisploeg de das om. Dordrecht kwam tien minuten na rust weliswaar ook met tien man te staan, maar leidde op dat moment al met 1-3. Een eigen doelpunt van Mike te Wierik betekende de beslissing in de wedstrijd.

Helmond Sport - SC Cambuur 2-1

Ook Cambuur leed vrijdagavond de eerste nederlaag van het seizoen. De Leeuwarders hoopten stiekem Roda JC van de koppositie te stoten, maar stelden teleur tegen Helmond Sport. Martijn Kaars dompelde Cambuur in rouw door in blessuretijd de 2-1 te maken.