Luuk de Jong doet beklag over arbitrage: 'Dat mag veel meer bestraft worden'

23 september 2023, 23:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Luuk de Jong is van mening dat er in de Eredivisie harder mag worden opgetreden tegen vasthouden. De spits van PSV werd op bezoek bij Almere City FC (0-4 overwinning) behoorlijk aan zijn shirt getrokken. Dat gebeurde dermate hard dat het shirt van De Jong sneuvelde.

De Jong knokte in Flevoland meerdere flinke duels uit met Almere-aanvoerder Damian van Bruggen. De rekening voor het shirt mag dan ook naar de verdediger van de thuisploeg. "Bij die voorzet werd ik behoorlijk vastgehouden. Ik heb het zelf niet goed teruggezien, maar de scheidsrechter zei dat we beiden vasthielden. Volgens mij houd ik niet echt heel veel vast, hij zei ook dat ik er niet meer bij kon. Maar als je shirt zo kapot getrokken word", aldus De Jong na afloop bij ESPN.

Artikel gaat verder onder video

De 33-jarige aanvaller krijgt in de punt van de aanval natuurlijk vaak te maken met vasthouden. Hij heeft dan ook een boodschap voor de KNVB en de Nederlandse scheidsrechters. "Ik geef altijd aan: vasthouden doe je puur opzettelijk, met een idee. Ik vind dat het veel meer bestraft mag worden. Dan houdt het vanzelf op. Het is anders als je een voetbaltackle maakt en iemand raakt. Dat vind ik minder strafbaar dan zoiets. Maar het blijft altijd lastig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een jankerd...altijd lopen zeiken bij de scheidsrechter...heeft een grote zakdoek nodig

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wit laken denk ik ha ha

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vanuit zijn eigen redenatie: "Ik geef altijd aan: vasthouden doe je puur opzettelijk, met een idee. Ik vind dat het veel meer bestraft mag worden." En wat hij iets eerder zegt: "Ik heb het zelf niet goed teruggezien, maar de scheidsrechter zei dat we beiden vasthielden. Volgens mij houd ik niet echt heel veel vast" Niet heel veel vast. Dat stukje. Hij geeft dus toe wel te hebben vastgehouden. Of het nou heel veel of een klein beetje is, vasthouden is in zijn eigen woorden puur opzettelijk. Het moet volgens hem meer bestraft worden. Dat is ook wat heeft plaatsgevonden: Geen ingreep van de scheidsrechter. Misschien had hij liever voor beide geel gezien?

0laf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een aanvoerder ... heb je in zo veel mooie landen gevoetbald en nu zo lopen janken.... Grow up, Luuk

BENNINK24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tis Nederlandse grootste hangebek voetballer aller tijden !!! Hij heeft altijd wat , tis gewoon weg een vervelende gast , te veel last van zijn imago ???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen