Ronald Koeman keihard aangepakt na ‘hypocriet’ pleidooi: ‘Hij is zo’n nare vent’

4 september 2023, 21:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald Koeman liet maandag op een persconferentie weten niet blij te zijn met de afzegging van Ryan Gravenberch voor Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder bedankte voor de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje met Moldavië en Noord-Macedonië, omdat hij zich op dit moment liever focust op de acclimatisatie bij zijn nieuwe club Liverpool. Dat Koeman hem dat verwijt, vinden veel mensen hypocriet.

“We zijn niet blij met de afmelding van Gravenberch”, reageerde Koeman maandag toen hem werd gevraagd naar de keuze van de middenvelder om zich na zijn transfer van Bayern München naar Liverpool niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje. “Het moet geen tendens worden dat spelers niet meer voor Jong Oranje willen spelen, want dat is ook een vertegenwoordigend elftal. Door middel van goede prestaties bij Jong Oranje kun je ook een stap maken.” 

Vlak daarvoor had Koeman, toen hem werd gevraagd naar de afwezigheid van Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen in zijn selectie, gezegd ‘dat de verplichting bij spelers moet zijn dat je uitkomt voor vertegenwoordigende elftallen’. “Wij vinden dat je altijd beschikbaar moet zijn”, voegde de bondscoach daaraan toe. 

De woorden van Koeman over Gravenberch worden in Nederland én Engeland breed gedeeld. Op X wordt de trainer massaal het verwijt gemaakt dat hij hypocriet is. Veel gebruikers halen het vertrek van Koeman naar Barcelona aan in 2020, toen hij bondscoach was en Oranje één jaar voor de start van het EK uit het niets verliet. 

“Ronald Koeman vertelt een speler dat hij geen reden heeft om te bedanken voor de nationale ploeg, maar vergeet voor het gemak dat hij zijn nationale ploeg dumpte toen Barcelona op de stoep stond”, schrijft iemand. Een ander reageert met: “Koeman, doe niet zo hypocriet man. Waar was jij voor Nederland toen FC Barcelona voor je deur stond? Zuurpruim.” Verder: “Aldus een bondscoach die Oranje doodleuk in de steek liet toen Barcelona langskwam. Rancuneus en hypocriet.” 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Snel weg met die dikke hypocriete bondscoach die totaal geen verstand heeft van voetbal net als zijn ex collega's uit 1988 van Basten, Gullit etc die alleen maar alles afkraken maar zelf na hun voetbalcarriëre niets hebben gepresteerd en nu nu als analistten de grootste onzin uikramen.

Jelja57
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelooflijk, hier zakt je broek toch van af?? Kennelijk heeft deze bondscoach geen enkel empatisch vermogen....."wij zijn niet blij" ....Man, wat deed jij toen Barcelona bij je aanklopte?? Je wist niet hoe snel je naar Spanje moest vertrekken..... en dan nu kritiek op spelers die zich graag goed willen voorbereiden bij een nieuwe club? Bah...hypocriete zooi.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koeman is naast een onbetrouwbare gluipert ook een slang met twee koppen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen