Steun voor Frimpong na schorsing van Koeman: 'Mogen we hem kapsones verwijten?'

8 september 2023, 15:57
Foto: © ProShots

Ronald Koeman heeft Jeremie Frimpong geschorst voor deze interlandperiode. De verdediger bedankte recentelijk voor een oproep van Jong Oranje en werd om die reden bewust compleet genegeerd voor alle vertegenwoordigende elftallen. Henk Spaan snapt de actie van Frimpong echter wel.

“Heeft die speler niet gewoon gelijk? Vorig jaar had hij 6 assists en 8 doelpunten in de Bundesliga. Dit seizoen al 3 assists en een goal. Marktwaarde op het betrouwbare Transfermarkt 40 miljoen, Dumfries 28 miljoen en Geertruida 25 miljoen. Zij zitten bij de selectie van het Grote Oranje”, schetst Spaan in Het Parool.

Artikel gaat verder onder video

Hij geeft Frimpong dan ook een ‘acht’ voor zijn actie door te bedanken voor het Nederlands elftal. “Mogen we Frimpong kapsones verwijten omdat hij zich iets te groot vindt voor Jong Oranje?”, vraagt Spaan zich hardop af. “Is het gek dat hij het samenspelen met Assante, Van den Heuvel, Calvin Twigt (Volendam) en Fedde de Jong van Cambuur verspilde moeite vindt?”, schrijft hij.

“Als Frimpong niet voor het eerste wordt geselecteerd, weet je dat er niet zorgvuldig genoeg is gescout”, besluit Spaan, die het besluit van Frimpong dan ook goed kan volgen. Of hij anders wel bij de selectie had gezeten, was overigens niet bekend. Gezien het nieuwe systeem van Koeman lijkt dat echter wel vrijwel zeker aan de rechterkant. Het 4-3-3-systeem was de reden dat Frimpong vooralsnog niet bij de selectie zat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Frimpingpong is werk weigeraar en heeft niet de juiste instelling om voor Oranje te spelen, lekker voor Ghana gaan , want wat doet hij als hij bij het A team zit??? Hij zal ook niet het wilhelmus meezingen, nee dan denkt hij , kijk dat volkslied kan mij geen flikker schelen.

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

wat een instelling en antwoord. Hij is totaal geen werk weigeraar hij is niet in dienst van de ouderwetse Koeman die het zelfde ook zat geflikt heeft vroeger. Blijven we aan de gang met maar iedereen zwart maken. Als hij andere belangen ziet dan jong oranje dat is dat zijn goed recht. Net of Nederland nooit geen fot gemaakt heeft en kijk naar spelers die nooit gevraagd zijn geworden die nu voor een ander land uitkomen en ook zwart gemaakt worden omdat ze de keuze niet gemaakt hebben voor Ned. Ik heb eens gekeken wie het Ned volkslied mee heeft gezongen tegen Griekenland en dat waren er maar weinig of ze hebben hun lippen van elkaar gehaald meet denk dat niemand de tekst kent en zelf jij niet. Zelf bij de staf zongen ze niet allemaal mee

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De reden waarom Frimpong afzegde voor Jong Oranje : "Een oproep voor Jong Oranje leek een logisch vervolg voor Frimpong. Dat team begint over drie weken aan het EK onder 21, maar de Nederlander besloot zelf verstek te laten gaan aan het toernooi. "De meest opvallende afwezige in onze selectie is Jeremie Frimpong. Hij koos ervoor om zich, nadat hij niet geselecteerd was voor Oranje, niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje", vertelt bondscoach Erwin van de Looi over zijn afwezigheid . Dus de 3e rechterverdediger, (na Dumfries en Geertruida), pikte het niet dat ie niet geselecteerd werd. Daar zou een coach HELEMAAL klaar mee moeten zijn en Koeman heeft de enig juiste beslissing genomen. Wegwezen vriend !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen