Ajax verliest 'toptalent' aan KRC Genk: 'Doorgaans maken spelers de omgekeerde beweging'

7 oktober 2023, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft afscheid genomen van het zestienjarige ‘toptalent’ Juwensley Onstein. De centrale verdediger tekende, op zijn verjaardag, een driejarig contract bij KRC Genk. Onstein speelde bij Ajax in de Onder 17.

De Belgische club, waarvan het eerste elftal momenteel zesde staat in de Pro League, is maar wat blij met de verdediger. “Juwensley onderscheidt zich als centrale verdedier met zijn snelheid en fysieke présence, gecombineerd met technische bagage en goede voeten. Hij durft te infiltreren en te spelen met ruimte in zijn rug”, zegt technisch coördinator Stijn Haeldermans in een bericht op de clubwebsite.

Artikel gaat verder onder video

Verder wordt Onstein bestempeld als ‘Nederlands toptalent’. “Kortom, een moderne centrale verdediger die perfect past in de Genkse voetbalvisie”, voegt Haeldermans eraan toe. Ook Roland Breugelman, directeur opleidingen binnen KRC Genk, is blij met de komst van Onstein. “Doorgaans maken spelers de omgekeerde beweging”, zegt hij.

Onstein sluit bij Genk in eerste instantie aan bij de Onder 18. Vanaf januari 2024 is hij pas beschikbaar voor de Jong-ploeg van de Belgische club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja wat moeten ze anders, als er zoveel gekocht wordt. Telt overigens voor elke club op ten duur gaan ze lopen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax leert het maar niet af hè. Veel belovende talenten verlaten Ajax, omdat zij bij Ajax geen perspectief hebben. Die scouts, staf, en jeugdcoaches van Ajax moeten op een zijspoor worden gezet en voor hen mensen met kijk. Oh wat verlang ik terug naar Bobby Haarms (en zijn café waar ik graag naar toe ging). En naar een Tony Bruins Slot.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toptalent.. een ruim begrip. Jongetje was 16, gewoon geen geduld of heimwee naar het thuisfront. Of die Ajax 1 zou halen weet niemand, het was geen Hato 2.0.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen