Danny Blind bereidt Oranje-fans voor op onaantrekkelijke keuze van Koeman in basiself

12 oktober 2023, 20:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Danny Blind verwacht dat bondscoach Ronald Koeman vrijdagavond tijdens het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Frankrijk zal kiezen voor een relatief behoudend middenveld. De oud-voetballer en analist denkt dat Marten de Roon als enige middenvelder sowieso zeker zal zijn van een basisplaats.

Oranje kan tegen Frankrijk niet beschikken over de geblesseerde Frenkie de Jong. Ook Teun Koopmeiners is er vanwege een blessure niet bij, waardoor Koeman op het middenveld de keuze heeft uit De Roon, Tijjani Reijnders, Joey Veerman en Mats Wieffer. Blind verwacht dat Koeman zal opteren voor een driemansmiddenveld, met De Roon als controleur. “Frankrijk speelt met Griezmann op het middenveld. Het lijkt mij het meest logisch dat De Roon tegenover hem staat”, zegt Blind donderdagavond bij Ziggo Sport.

Artikel gaat verder onder video

Blind gaat ervan uit dat Griezmann bij de Fransen op het middenveld gezelschap zal krijgen van Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga. “Dat zijn geen kleine jongens: zowel fysiek niet als voetballend. Die zouden dan voor Reijnders en Veerman moeten zijn, óf Wieffer. Twee van die drie zullen daar moeten gaan spelen.” Koeman koos tijdens de laatste interland van Oranje, vorige maand in en tegen Ierland, voor een tweemansmiddenveld en drie spitsen. 

Blind acht Reijnders in elk geval niet geschikt voor een verdedigende rol op het middenveld. “Hij is in goede doen en speelt bij AC Milan. Hij is sterk en dynamisch, maar hij moet wat mij betreft als een aanvallende middenvelder spelen. Je zag laatst in de Champions League tegen Borussia Dortmund dat hij onwennig is als verdedigende middenvelder. Ik vind Reijnders geen verdedigende middenvelder: ik vind hem echt een offensieve middenvelder.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat nu echt waar Danny Blind commentaar leveren op de bondscoach vanwegen wellicht andere keuzes? Diezelfde Danny Blind dus die met pek en veren als bondscoach uit Zeist werd verjaagd? Beperk je tot je cluppie Ajax, daar is het nu te doen voor je !

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is meneer Blind om commentaar te geven. Dat hij nog dagelijks in Zeist zit om zijn zoon in het team te laten spelen is misschien mogelijk maar je hebt zelf er geen bal van bereikt en moet jij advies geven. Je hebt niet eens in de gaten dat Schouten de beste speler is voor Nederland maar tja is geen AJAX speler dus komt bij Koeman en in jouw kop niet in aanmerking. Schoenmaker hou je bij de leest en bemoei je met ballenjongens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen