FC Groningen-fans wandelen ruim 24 uur om nederlaag tegen SC Cambuur te zien

29 oktober 2023, 14:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

SC Cambuur heeft de eerste overwinning onder de teruggekeerde Henk de Jong binnen. In eigen huis versloeg het eveneens in nood verkerende FC Groningen, dat de steun kreeg van een groepje fans van de Kon Veel Minder de Podcast. Zij liepen meer dan 24 uur naar het stadion in Leeuwarden, maar zagen hun ploeg verliezen: 2-1.

De supporters deden dat voor de 'Stichting Laat Ons Weer Eens Samen Juichen', waarmee al achtduizend euro opgehaald werd. In meer dan 24 uur liepen twee supporters – met behulp van een aantal andere supporters, onder wie supporterscoördinator Henk Niemeijer – vanaf zaterdag naar het Cambuurstadion. Na een tocht van 56 kilometer kwamen ze zondagochtend ondanks het vroege tijdstip van 12.15 uur op tijd aan.

Artikel gaat verder onder video

Maar waar de supporters meer dan 24 uur onder weg waren naar Leeuwarden, hadden de mannen van Dick Lukkien minder dan tien minuten nodig om op achterstand te komen. Marco Tol werkte al vroeg in het duel een indraaiende vrije tegen de touwen, waarmee de problemen

Luciano Valente, een van de drie invallers halverwege bij Groningen, schoot de bezoekers van grote afstand wel weer op voorsprong met een heerlijke stuit. FC Groningen was na de pauze weliswaar de betere partij, maar de moegelopen supporters zagen hoe De Jong in zijn derde periode in Leeuwarden de eerste zege van het seizoen boekte. Roberts Uldriķis boekte een bal richting het Groningen-doel, die uitgerekend van dichtbij werd binnengeschoten door het door FC Groningen opgeleide talent Remco Balk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen