'Gestopte Eden Hazard liet lucratieve aanbiedingen uit twee landen schieten'

11 oktober 2023, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Eden Hazard kondigde dinsdag aan dat zijn voetballoopbaan er op 32-jarige leeftijd definitief opzit. De Belg vertrok afgelopen zomer bij Real Madrid en zat sindsdien zonder club, al kreeg hij volgens transferspecialist Fabrizio Romano wel contractaanbiedingen uit twee landen waar men niet op een miljoentje meer of minder kijkt.

De Italiaan schrijft op X dat Hazard zowel vanuit de Amerikaanse MLS als de Saudi Pro League benaderd is, maar dat de (ongetwijfeld lucratieve) aanbiedingen hem niet hebben kunnen overtuigen. "Hij dacht op dat moment al aan zijn pensioen, Hazard heeft besloten aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen", schrijft Romano.

Artikel gaat verder onder video

Hazard lichtte zijn besluit om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen toe in de Instagram-post waarmee hij zijn afscheid aankondigde. "Je moet naar je zelf luisteren en op het juiste moment 'stop' zeggen", schreef de buitenspeler. "Dit is het moment om van mijn dierbaren te gaan genieten en nieuwe ervaringen op te doen", besloot hij zijn relaas, waarin hij eveneens zijn dank uitsprak richting de clubs waarvoor hij speelde en de supporters die hem in hun harten sloten.

En dus zit de carrière van Hazard er na ruim zestien jaar topvoetbal op. De Belg brak door in het shirt van het Franse Lille OSC en verdiende daar een transfer naar Chelsea, waar hij zijn beste jaren doormaakte en in 2015 werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in de Premier League. In 2019 telde Real Madrid liefst 115 miljoen euro voor hem neer, maar mede door blessures haalde Hazard in Spanje nooit meer zijn oude niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen