Grieken zijn (terecht) woedend: potentiële rode kaart voor Oranje-international buiten beeld

16 oktober 2023, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal kwam maandagavond in de openingsfase van het EK-kwalificatieduel met Griekenland ogenschijnlijk goed weg. Lutsharel Geertruida beging in een tijdsbestek van amper vijf seconden twee overtredingen die afzonderlijk met een gele kaart bestraft hadden kunnen worden, maar scheidsrechter Alejandro Hernández spaarde de rechterverdediger van Oranje en Feyenoord.

In de dertiende minuut van de wedstrijd moest Geertruida aan de noodrem trekken, nadat hij op eigen helft van de bal was gezet door Fotis Ioannidis. Een logische gele kaart van Hernández volgde, waarna Geertruida de bal, na het fluitsignaal van de Spaanse arbiter en buiten beeld, boos het publiek in schoot. Dat laatste is in principe ook een geelwaardig vergrijp, maar Hernández spaarde Geertruida. In plaats daarvan slingerde hij de Griekse middenvelder Dimitrios Kourbelis op de bon, voor protesteren. 

Artikel gaat verder onder video

Dat Geertruida goed wegkwam, wordt door veel voetbalvolgers gerealiseerd. “Is dat dan eigenlijk niet twee keer geel voor Geertruida? Voor de overtreding (arbiter greep al naar een kaart) en vervolgens het wegschieten van de bal”, schrijft journalist Stef de Bont van Voetbal International bijvoorbeeld op X.

Volg de wedstrijd tussen Griekenland en Nederland in ons liveverslag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja het is Geertruida de beperkte verdediger die ook in de ED veel overtredingen nodig heeft. Deze speler komt tekort voor de echte top dat zal de nabije toekomst wel laten zien.

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar dan bedoel je dus dat hij wel bij een andere topclub dan Feyenoord speelt? Die 40 mio voor hem betalen? En het dan niet laat zien? Geertruida speelde overigens inderdaad 2 potten niet best... Dat klopt dan weer wel

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Geertruida wel een lieve aardige vent, blijkt tijdens het interview na Ajax/Feyenoord maar hij is geen 40 miljoen waard, hooguit 23 miljoen. RasenBallSpiel Leipzig had het goed door en kocht een betere, wel jammer voor Geertruid dat wel. Tja ik kan de dingen niet anders maken dan de realiteit.

Moby
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach, de sneue neusjes kunnen ook weer ff hun frustraties botvieren op uiteraard een Feyenoorder. De meest idiote en zielige opmerkingen komen weer voorbij, met voorop de grootste kneus genaamd krotje de stumpert. Kun je zien dat de frustratie hoog zit daar in Amsterdam, wanneer je denkt dat het niet sneuer kan, verbazen ze je altijd weer. Zielige gedrochtjes zijn het

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moby, weer een teer zieltje er bij. Kom lekker bij de club. Jij bevestigt zelf al hoe kleingeestig bekrompen sommige -niet de meerderheid hier- Feyenoorders kunnen zijn. Altijd maar aangevallen voelen, het is tot een complex verworden. Wij reageren hier op het Nederlandse elftal waarin ook Feyenoorders spelen, ook Ajacieden, PSV-esr en noem maar op. Altijd die complotgedachte dat Ajacieden Feyenoorders moeten hebben. Het artikel gaat over een potentiële rode kaart van Geertruida en dat hij toevallig Feyenoorder is, is bijzaak. Had net zo goed Bergwijn of Brobbey kunnen zijn man man man wees toch ruimdenkend. Andere clubs interesseren mij niet, ik heb het al zwaar genoeg met mijn Ajax. Laatst was er ook al een andere discussie over de Franse media die Geertruida + Dumfries de slechste spelers vonden, ja Dumfries is van Inter. Jij noemt mij de grootste kneus prima mag, maar waarom, omdat ik pareer als er in dit geval van Feyenoord's kant op Ajax gebeukt wordt ? Zou ook voor PSV-ers, AZ-ers of noem ze maar op gelden. Ik ben niet gefrustreerd wel teleurgesteld in mijn Ajax, maar ik ben niet overgevoelig, ik recht mijn rug, het komt wel goed met Ajax, althans wat mij betreft. Je noemt ons gedrochtjes , nou in jou zie ik een Hobbit. En nu dat "neuzen" gedoe dat al zo achterhaald is. Ik zal jou wat bijbrengen over jouw club. Tijdlijn: -1908 opgericht door kantoormedewerkers in een café op het Afrikaanderplein. -1915 Isaac Pinhaschik eerste Joodse voetballer. -1917-De Sportvereeniging Feijenoord moest van de gemeente het Afrikaanderplein verlaten vanwege de plaatsing van volkstuinhuisjes. De Sportvereeniging geraakte failliet en moest opgeheven worden en er was geen vervanging met gevolg dat de huidige club Feijenoord nooit had bestaan. De Jood Isaak Chaim "Ome Sjaak" stelde een stuk grond aan de Kromme Zandweg ter beschikking aan de Vereeniging en dit duurde tot 1937 De Kuip. -1920Chaim Lachovitsky de volgende Joodse speler. De beroemde Joodse Feyenoorders: Barend Naarden met zijn zonen Emmanuel en Aron De familie Van der Horst (vader en 3 zonen) In de tussentijd werden veel Joodse Feyenoorders door de Duitsers afgevoerd en vermoord. Een enkel overlevende kwam terug o.a. Phida Wolff (half Jood), zijn moeder was geen Jodin. Phida Wolff (Amsterdammer) was een goede manager en financiële man en maakte Feijenoord weer gezond. Later kwam Maurits Hillel van Hertsfield de directeur van De Kuip of iets dergelijks. Daarna werd de Jood Richard "Dombi" Kohn, dr. Dombi genoemd, een succesvolle coach bracht Feijenoord veel successen en hij werd bekend als de wonderdokter vanwege zijn beroemde zalfjes, het recept is geheim, alleen Gerard Meijer kreeg van hem dat geheime recept. Nu is Benno Leeser (half Jood) van Gassan Diamonds een invloedrijke persoon binnen Feijenoord.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat de scheidsrechter in het belang van de wedstrijd heeft gedacht door hem met te sparen of dat goed is of niet. Als hij Geertruida weg stuurt dan krijg je een hele andere wedstrijd vandaar. Dit gebeurd zo vaak in het voetbal ook bij wedstrijden van Ajax en Feyenoord. De verliezende ploeg zoekt altijd naar excuses dat is algemeen bekend. Hoe goed Geertruida wel of niet is heeft hier in feite niets mee te maken, meer met de hetze tussen de aanhang van Ajax en Feyenoord waar je eigenlijk niets mee kan. Ik vraag mij af als Geertruida bij Ajax had gespeeld wat dan de reacties over en weer waren geweest.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Typisch weer om Ajax er bij te betrekken. Het gaat om Geertruida van Feijenoord en die speelt voor Oranje, stelletje kneusjes. De scheidsrechter floot zoals het hoorde en had tenminste door dat Luts gefrusteerd was over zijn eigen mislukte actie. Advies aan al die kortzichtige kneuzen hier; "Kijk eens verder dan je (k)neus lang is."

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat bedoel ik dus wat betreft de wedstrijd van gisteren. De eerste reactie hier was van een Ajax aanhanger dus dan kan je de klok er op gelijk zetten dat die van Feyenoord gaan reageren. Andersom gebeurd het hier ook zo vaak wat betreft reageren. Nu hebben ze van Feyenoord in feite leedvermaak dat het rommelt bij Ajax maar dat is andersom in het verleden ook gebeurd toen het bij Feyenoord niet goed ging. Eigenlijk zijn het hier net een stel kleine kinderen die constant met elkaar lopen te bekvechten.

Adder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk allemaal weer allerlei ALS ALS ALS verhalen van een stelletje nietsnutten van verslaggeverS. Heb er nog 1 voor dit gepeupel. Als mijn tante klootjes had gehad dan was zij waarschijnlijk mijn oom geweest.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Adder, tegenwoordig kan het wel hoor ha ha ha. Grapje bedankt.

Michiel Tempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net als Koeman , vroeger?

Jolke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag mij af, of er ook normaal gereageerd kan worden. Hij had idd de rode kaart verdient, maar de scheids heeft gehandeld als het wasr 1 overtreding. Wees blij dat Nederland gewonnen is, nu op naar nog 2 wedstrijden en dan gaan we van het EK genieten. Geenmproblemen maken waar geen problemen zijn. Laat dat maar aan de trainer en de spelers over.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed zo Jolke, heldere kijk.

MAATJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig ontkomt Pavlidis ook aan een rode kaart. Eerst terecht geel door Van der Ven de schoffelen en daarna door het veroorzaken van de penalty. De penalty zelf zou geen rood zijn. Maar had zeker met geel bestraft moeten worden en 2x geel is rood.

Jac van Gemert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een groot deel van het Griekse publiek had rood moeten hebben. Schandalig dat gedoe met die lasers. Dat moet door de FIFA bestraft worden met een groot geldbedrag zodat er in de stadions op word gelet. Of ondanks dat de spelers er niets aan kunnen doen uitsluiting van het toernooi.

ed laarmans
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn jullie een stel kletskutten onder me kaar🤮we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens Ed.

Gertuz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat moet je nu met een Geertruida? Zwakke schakel.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij had geluk, maar laat duidelijk zien geen waardige voetballer te zijn.

Gorlock
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetbal is in 't algemeen echt mega gay

Jan van Os
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De scheidsrechter had de wedstrijd direct moeten staken vanwege het gebruiken van laserpennen tegen de spelers van het Nederlands elftal die bij kort gebruik en schijnen in de ogen al ernstige schade kunnen toebrengen.

Jan Malenstein
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Grieken moeten niet janken. Lopen ook continue gele kaarten mis door geniepige overtredingen en zijn er altijd op uit om tegenstanders kaarten aan te naaien. Koekje van eigen deeg heet zoiets.

FrenkieFanboy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje, je bent echt het meest lachwekkende persoon op.deze site. Nog nooit zo'n grote.kneus gezien.. en ik loop toch al wat jaartjes mee op deze aardkloot. Altijd maar lullen om het lullen. Als iemand wat over Ajax zegt/schrijft, sta je op je achterste poten, nu zegt een Feyenoorder wat over Geertruida en hoe er hier gereageerd wordt op de site, en ga je een compleet boekwerk typen.. echt lachwekkend ben je. Dikke tip: log eens een weekje niet in. Sluit je internet af, moet.je kijken, krijg je gelijk weer zin in het leven, en loop je niet constant hier te zeiken als.een kleuter die z'n snoepie niet gekregen heeft. Grotere.zeikerds als.jou bestaan er niet. En maar denken dat je gelijk hebt en slim bent, lachwekkend.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Addergebroed, etter. Je loopt al veel te lang op deze aardkloot, je vervuilt. Probeer jij mij op te voeden. Je bent te stom om mijn uitleg te snappen. Zeiken heb jij uitgevonden tot in de perfectie. Wie denk jij nou om mij zo aan te vallen, ja wie ? Zak pleuriswater.

Gorlock
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doe nou niet zo populair man, voetbal is echt een mietensport zelfs downies zijn er nog beter in

#Voetballiefhebber@
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelijk = Ongelijk Maar Die tackel op Brian in de 16 m gebied had wel een penalty moeten zijn. Dat was de compensatie van Geertruida. 😘

Gorlock
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Poep stinkt

Gorlock
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dit is echt de meest nutteloze discussie die ik ooit in mijn leven heb gezien over zo'n grote mieten sport. Stelletje internet heldjes bij mekaar HAHAHAHAHA go touch some grass

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen