Højlund haalt na ternauwernood voorkomen blamage uit naar San Marino: 'Ongelooflijk respectloos, vooral hij!'

18 oktober 2023, 12:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Manchester United-spits Rasmus Højlund heeft na afloop van de uitwedstrijd die hij met Denemarken speelde tegen San Marino uitgehaald naar de tegenstander. De twintigjarige aanvaller scoorde eenmaal in de wedstrijd, waarin de Denen ternauwernood een enorme blamage wisten te voorkomen.

Højlund zette de Deense ploeg voor rust op een 0-1 voorsprong, maar zag de voetbaldwerg in het tweede bedrijf door een treffer van Alessandro Golinucci plotsklaps langszij komen. Yusuf Poulsen redde even later echter het Deense gezicht door voor de beslissende 1-2 te tekenen.

Artikel gaat verder onder video

Na afloop beklaagde Højlund zich tegenover de camera's van het Deense TV2 nadrukkelijk over de spelers van San Marino, die hem met opzet zouden hebben willen blesseren. "Ze gingen er extra hard in, dat zag je ook op het einde", refereert hij aan een duel waarbij hij een knie in zijn rug kreeg, goed voor een gele kaart. "Ik versta Italiaans", vervolgt de oud-speler van Atalanta Bergamo", en ik hoorde ze tegen elkaar zeggen hoe ze mij te pakken wilden nemen." Daarbij verwees specifiek naar tegenstander Alessandro Tosi, die even verderop een interivew gaf: "Ze waren ongelooflijk respectloos, vooral hij daar."

Later plaatste Højlund de beelden van het knie-incident op zijn Instagram Stories, voorzien van het bijschrift "good sportsmanship". In een volgende story valt ook een statement te lezen van de Deense spits: "We doen er elke dag alles aan om de beste versie van onszelf te zijn en fit te blijven voor alle wedstrijden. Dit gedrag van San Marino, die mij probeerden te blesseren, is onacceptabel."

Overigens heeft diezelfde Tosi op de persconferentie na afloop van het duel de aantijgingen van Højlund afgedaan als 'een leugen', zo schrijft het Deense Tipsbladet. "Hij speelt in een competitie met veel betere, fysiekere en taaiere verdedigers dan wij, dus hij zou gewend moeten zijn aan dit type duels", wordt Tosi geciteerd. De speler gaat zelfs in de tegenaanval: "Ik heb niet alle respect voor Højlund verloren, maar we verwachtten beter gedrag van hem. De manier waarop hij juichte was onacceptabel."

Had San Marino meer dan een gele kaart moeten krijgen voor deze overtreding op Højlund?

Laden...
157 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen